Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Σπιτικό παστέλι: με σουσάμι, αμύγδαλο ή φιστίκι;

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γλυκά παξιμάδια για το φθινόπωρο

της Στέλλας Αλαφούζου Συνταγέςφθινόπωρο, παξιμάδια, πορτοκάλι, αλεύρι, φούρνος

Είναι τα πιο εύκολα και νόστιμα γλυκά παξιμαδάκια. Τα φτιάχνουν στην Κρήτη όταν οι μέρες ψυχραίνουν. Συντροφεύουν καλά τους απογευματινούς καφέδες με τα σχόλια της μέρας που φεύγει και της άλλης που έρχεται.

photo: murz@Flickr
photo: murz@Flickr

Υλικά:

  • 3 ποτήρια του νερού καλαμποκέλαιο
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (φρέσκο)
  • 1 ½ ποτήρι κανελογαρίφαλο βρασμένο σε νερό
  • 1 κουταλιά baking powder
  • 1 κουταλιά αμμωνία
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει

Ζυμώνω καλά και προσέξτε τώρα, παρακαλώ, πώς τα ψήνω. Πλάθω μακρόστενες λωρίδες πάχους 5 περίπου εκατοστών. Τις τοποθετώ στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Μεταξύ τους κρατώ αποστάσεις. Χαράσσω κατά ύψος μέχρι βάθους τεμαχίζοντάς τες αλλά χωρίς να τις κόβω σε παξιμαδάκια των 3 εκατοστών. Βάζω σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο (στις αντιστάσεις) για 10 λεπτά.

Τα βγάζω έξω και τα τεμαχίζω για τα καλά πια. Τα γυρίζω ώστε να ψηθούν στην κοιλίτσα τους και τα ξαναβάζω στο φούρνο. Μόλις πάρουν ωραίο, ροζ χρώμα είναι έτοιμα. Δεν θέλω να καούν και δεν με πειράζει αν είναι ελαφρώς υγρά όταν θα τα βγάλω.

Αφήστε τα να στεγνώσουν και αν περισσέψουν (αν...) φυλάξτε τα σε δοχείο που κλείνει καλά την επόμενη πια μέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Στέλλας Αλαφούζου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'