Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Ο μουσακάς του καλοκαιριού που δεν θα σας ταλαιπωρήσει

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κέικ μπανάνα-σοκολάτα, γλύκισμα και κολατσιό

της MamaTsita Συνταγέςκέικ, μπανάνα, σοκολάτα

Είναι κι αυτά τ’ απογεύματα που έχουν τη μουντάδα τους, την ψυχρούλα τους... την υπογλυκαιμία τους και σένα σ’ αρέσει να χουχουλιάζεις στον καναπέ μ’ ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή τσάι κι ένα κομμάτι αφράτο, μυρωδάτο κέικ. Κι αν είσαι και μανούλα, διαβάζεις κι ένα παραμυθάκι στα παιδάκια σου που μασουλάνε κι αυτά δίπλα σου ευχαριστημένα κι εσύ ευχαριστιέσαι διπλά γιατί έλυσες και το πρόβλημα του αυριανού κολατσιού για το σχολείο με ένα κέικ... διαφορετικό από τ’ άλλα. Αυτό το αφράτο, όλο άρωμα και νοστιμιά κέικ μπανάνας με κομματάκια σοκολάτας είναι εύκολο και λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους.

photo: MamaTsita
photo: MamaTsita

Δες εδώ τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις κι εσύ:

  • 2 μπανάνες ώριμες λιωμένες
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 2 κούπες φαρίνα
  • ½ κούπα σταγόνες κουβερτούρας

Στον κάδο του μίξερ χτυπάς το βούτυρο με την ζάχαρη για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτεις τις μπανάνες, τ’ αυγά, το γιαούρτι και το αλάτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα για ένα ακόμη λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτεις το baking και την φαρίνα, ανακατεύεις για 2 περίπου λεπτά ακόμη και στο τέλος προσθέτεις τις σταγόνες κουβερτούρας τις οποίες ανακατεύεις με μια μαρίζα (σπάτουλα) κι όχι με το μίξερ.

photo: MamaTsita
photo: MamaTsita

Αδειάζεις το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 40–50 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Χρειάστηκε να σκεπάσω το κέικ με αλουμινόχαρτο μετά τα 30 λεπτά, καθώς η επιφάνεια του ήταν ψημένη, έτοιμη, αλλά το εσωτερικό του ήταν ακόμη υγρό. Για αυτό προσοχή.

Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, το αφήνεις στη φόρμα για 5 λεπτά να κρυώσει και ύστερα ξεφορμάρεις. Πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη αν θες ή με ένα frosting κρέμας τυριού που δυστυχώς αυτή την φορά δεν πρόλαβα να ετοιμάσω. Το κέικ φαγώθηκε εν ριπή οφθαλμού. Την επόμενη φορά, λοιπόν. Έτσι, για να ‘χουμε λόγο να το ξαναφτιάξουμε!

photo: MamaTsita
photo: MamaTsita

Με αγάπη,
MamaTsita

*Η συνταγή είναι από το blog της MamaTsita

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της MamaTsita

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'