Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Σπιτικό παστέλι: με σουσάμι, αμύγδαλο ή φιστίκι;

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μηλόπιτα ή κέικ; Δύο σε ένα

της Αμαλίας Λογαρά Συνταγέςμήλα, μηλόπιτα, κέικ, κονιάκ

Μοιάζει με μηλόπιτα κι όμως είναι ένα σχεδόν υγρό κέικ. Γλασερό και απλούστατο να το φτιάξετε. Είναι εξαιρετικό για τον πρωινό σας καφέ αλλά και το απογευματινό τσάι.  

photo: Αμαλία Λογαρά
photo: Αμαλία Λογαρά

Υλικά

  • 4 μήλα τριμμένα
  • 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 1- 1½ κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
  • 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • λίγη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Τρίψτε τα μήλα με τον χοντρό τρίφτη σ’ ένα λεκανάκι. Προσθέστε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα καρύδια κι ανακατέψτε τα. Σε ένα μπολ χτυπήστε τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο, το κονιάκ και προσθέστε τα στο παραπάνω μίγμα.

photo: Αμαλία Λογαρά
photo: Αμαλία Λογαρά

Στο μεταξύ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και ενώστε τα σιγά-σιγά με τα υπόλοιπα. Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 24 με 26 εκατοστά και βάλτε μέσα το κέικ. Ψήστε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 55 λεπτά. Αφού κρυώσει ελαφρώς, πασπαλίστε με την άχνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αμαλίας Λογαρά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'