Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το λικέρ ΔΩΡΙΚΗ Καρυδάκι Reserve στα κορυφαία του κόσμου

της Κικής Τριανταφύλλη Παραγωγοί + προϊόνταδιακρίσεις, έλληνες παραγωγοί, Ποτοποιία Κεχρή, λικέρ, καρύδι

Tο λικέρ ΔΩΡΙΚΗ Καρυδάκι Reserve είναι ένα από τα δύο μοναδικά λικέρ που φτιάχνει από το 1984 ο Στέλιος Κεχρής στο ποτοποιείο του στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Το άλλο είναι το λικέρ κράνο*. Και τα δύο φτιάχνονται με παραδοσιακούς τρόπους χωρίς πρόσθετες χρωστικές και αρωματικές ουσίες και οφείλουν τα υπέροχα χρώματα και αρώματά τους στις φυτικές χρωστικές και τα αρώματα των φρούτων. Αυτά τα μοναδικά λικέρ, αν και παράγονται εδώ και χρόνια, δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά καθώς στο Οινοποιείο - Ποτοποιείο του Στέλιου Κεχρή έχουν δώσει έμφαση στα κρασιά και κυρίως στο Δάκρυ του Πεύκου, μια εξαιρετική ρετσίνα που με την εμφάνισή της έδωσε νέα πνοή στο παραγνωρισμένο εθνικό μας κρασί.

Έμεναν, λοιπόν, στην αφάνεια μέχρι τη στιγμή που η Ελένη, κόρη του Στέλιου Κεχρή, αποφάσισε να στείλει το λικέρ Καρυδάκι σε έναν διεθνή διαγωνισμό. Και με την πρώτη του εμφάνιση και ταυτόχρονα την πρώτη συμμετοχή του σε διαγωνισμό, το λικέρ ΔΩΡΙΚΗ Καρυδάκι Reserve βραβεύτηκε με το μετάλλιο Gold Outstanding από τον διεθνή διαγωνισμό International Wine & Spirits Competition, με έδρα στο Λονδίνο. Πρόκειται για έναν από τους πιο απαιτητικούς διεθνείς διαγωνισμούς, στον οποίο η αξιολόγηση των δειγμάτων γίνεται μέσα από τυφλές δοκιμές που πραγματοποιούνται σε δύο στάδια. Το λικέρ Καρυδάκι ήταν ένα από τα μόλις έξι που απέσπασαν αυτή την υψηλότατη διάκριση, ανάμεσα στα 173 λικέρ από όλο τον κόσμο που βραβεύτηκαν συνολικά.

Προϊόν της φροντίδας που μόνο μια μικροποτοποιία μπορεί να προσφέρει σε μια εκλεκτή πρώτη ύλη, αλλά και του αυστηρού ελέγχου μιας σύγχρονης επιχείρησης, το Καρυδάκι Reserve είναι το εκχύλισμα όλης της ζωντάνιας και των σύνθετων αρωμάτων του φρεσκοκομμένου πράσινου καρυδιού. Χωρίς πρόσθετες χρωστικές και αρωματικές ουσίες, ο τελικός χαρακτήρας του φυσικού αυτού λικέρ προκύπτει μετά από την ωρίμανση για δύο χρόνια σε γαλλικό δρύινο βαρέλι. Πληθωρικό αλλά ταυτόχρονα κομψό και ισορροπημένο, το Καρυδάκι Reserve συνδυάζει τα αρώματα του φρέσκου καρυδιού με νότες καφέ και καπνού ενώ η διακριτική του πικράδα δένει άψογα με τη γλυκύτητα και ακολουθείται από ένα αρωματικό και γευστικό τελείωμα με εντυπωσιακή διάρκεια.

*Πολλοί μπερδεύουν τα κράνα (Cornus mas) με τα κράνμπερις (Vaccinium macrocarpon), πρόκειται όμως για διαφορετικά φρούτα. Η κρανιά, γνωστή από την εποχή του Ομήρου, είναι δασικό δέντρο αυτοφυές στην Ελλάδα. Οι καρποί της, τα κράνα, διαθέτουν εξαιρετικά ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, από την αρχαιότητα, μάλιστα, τα χρησιμοποιούσαν για φαρμακευτικούς σκοπούς.

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'