Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Θερινό ριζότο με θράψαλα Ατλαντικού και μανιτάρια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μπουκιές σησαμιού

της Gourmelita Συνταγέςμπισκότα, σουσάμι, σουσαμέλαιο, ασπράδια

Αυτό που κάνει αυτά τα μικρούλια μπισκοτάκια τόσο γοητευτικά και ακαταμάχητα,  είναι ο συνδυασμός του τραγανού τους "περιτυλίγματος" από σουσάμι, με την βουτυρένια τους ζύμη, που λιώνει στο στόμα...
 
Εάν μπορέσετε να φάτε μόνο ένα-δύο, σας δίνω τα συγχαρητήρια μου! Εγώ δυστυχώς, δεν μπορούσα να σταματήσω. Άρεσαν πάρα πολύ και στα παιδάκια μου, γιατί λατρεύουν το σουσάμι. Φτιάχνονται εύκολα, αλλά έχουν ένα μικρό default: όταν ετοιμαστεί η ζύμη, μπαίνει στο ψυγείο για μια περίπου ώρα. Σας το αναφέρω, για να υπολογίσετε τον χρόνο σας. Η αναμονή αξίζει, πιστέψτε με!
Υλικά
  • 1 και 1/2 κούπας αλεύρι
  • 1/2 κ.τ.γλ μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.τ.γλ αλάτι
  • 3/4 κούπας βούτυρο (περίπου 180γρ)
  • 1 και 1/4 κούπας άχνη ζάχαρη
  • 2 αυγά, μόνο τα ασπράδια, χωρισμένα
  • 1 βανίλια (1 κ.τ.γλ)
  • 1 κ.τ.γλ σησαμέλαιο
  • 2/3 κούπας καβουρδισμένο σουσάμι
Ενώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μπολ.  
Στο μπολ του μίξερ, τοποθετούμε το βούτυρο -σε θερμοκρασία δωματίου πάντοτε- και το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ανοίξει σε χρώμα, και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε ακόμα 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέτουμε το ασπράδι του ενός αυγού, και την βανίλια. Χτυπάμε λίγο, και προσθέτουμε και το σησαμέλαιο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, και προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, για πολύ, λίγο. Όσο χρειάζεται απλώς για να ενωθεί το αλεύρι.  Τοποθετούμε σε άλλο μπολ, και καλύπτουμε απαλά με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα. 
Όταν περάσει η ώρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190. Ετοιμάζουμε δύο λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί. 
Σε ένα χαμηλό μπολάκι, χτυπάμε ελαφρά το άλλο ασπράδι αυγού, με 1 κ.τ.γλ νερό. Τοποθετούμε το σουσάμι σε ένα άλλο χαμηλό μπολ. 
Παίρνουμε λίγη ζύμη με τα δάχτυλα και την πλάθουμε σε μπαλίτσες των 3 εκατοστών περίπου. Τις περνάμε πρώτα μέσα από το ασπράδι, και μετά καλύπτουμε με σουσάμι. 
Τοποθετούμε στην λαμαρίνα, σε απόσταση τουλάχιστον 3 εκατοστών μεταξύ τους. Με ένα φλατ ποτήρι που βουτάμε σε ζάχαρη μετά από κάθε μπαλίτσα, τις πατικώνουμε απαλά ώστε να γίνουν δίσκοι με διάμετρο,  περίπου 3,5 εκατοστά.
Ψήνουμε για 9-10 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τα μπισκοτάκια από το φούρνο, και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά, πάνω στις λαμαρίνες. Κατόπιν τα μεταφέρουμε σε σχάρες, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Η συνταγή είναι από το blog της Μαριλίτας Χατζηβασιλείου, Gourmelita

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Gourmelita

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'