Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η Νεμέα κατεβαίνει στ' Ανάπλι

Της Αννας Γαλανού εκδηλώσεις, κρασί, Νεμέα, Αγιωργίτικο, Φουγάρο, Μεγάλες Μέρες της Νεμέας, οινοποιεία, Ναύπλιο

   Ο τρύγος ήδη ξεκίνησε στον αργείτικο κάμπο. Από τις Μυκήνες και το Μαλανδρένι η μυρωδιά του φρέσκου μούστου μεταφέρεται με το ήπιο βοριαδάκι και αριβάρει στο Ναύπλιο. Πιο ψηλά, η ζώνη της Νεμέας με τα δεκαέξι της χωριά, ετοιμάζεται και αυτή σιγά - σιγά.

     Περισσότεροι από σαράντα παραγωγοί κρασιού της περιοχής εδώ και δέκα χρόνια γιορτάζουν τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη με επισκέψεις, εκδηλώσεις, γλέντια, συναυλίες, προβολές, φεστιβάλ θεάτρου, φαγοπότια και φυσικά δοκιμές κρασιών σε όλα τα οινοποιεία. Το πρόγραμμα και τα νέα του Συνδέσμου Οινοποιείων Νεμέας (Σ.Ο.Ν) μπορείτε να τα βρείτε εδώ και στο facebook
   
 Στον πολυχώρο του συνδέσμου στην Νεμέα λειτουργεί έκθεση με δυνατότητα και αγοράς κρασιών. Το κάθε οινοποιείο βέβαια κάνει και τις δικές του εκδηλώσεις. Για αυτές θα πρέπει να ψάξετε ειδικότερα!
 
     Στις 14 Αυγούστου λοιπόν, η Νεμέα κατεβαίνει στο Ναύπλιο, στον πολυχώρο του  ΦΟΥΓΑΡΟΥ. Πρωταγωνιστές της βραδιάς, το Αγιωργίτικο, η ποικιλία ΠΟΠ  (Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης) αλλά και άλλες λευκές και κόκκινες ποικιλίες της περιοχής της Νεμέας.
 Συμμετέχουν 30 οινοποιεία όπου θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και θα γίνουν οι ανάλογες δοκιμές. Θα υπάρχει μελωδική υπόκρουση από το μουσικό σχήμα «Ελληνικός Διπλός» αλλά, η ενδιαφέρουσα έκπληξη, θα ξετυλίγεται στα τραπέζια του φαγητού.
    Ειδικά για αυτή την βραδιά, ο chef του Φουγάρου που έχει πείρα στα γαστρονομικά ταξίδια, έχει σχεδιάσει  ένα μενού γευσιγνωσίας, φλερτάροντας με την παρουσία των κρασιών της Νεμέας στα πιάτα του και στο τραπέζι όσων από εσάς επιλέξετε να τον ακολουθήσετε σε αυτό το ταξίδι.
     Το Ναύπλιο δεν είναι μακριά. Κανονίστε, λοιπόν, μια διαφορετική βόλτα στο νυχτερινό Φουγάρο, που βρίσκεται  λίγο έξω από την πόλη του Ναυπλίου. Θα σας μαγέψει. Η βραδιά ξεκινάει στις 7 μμ, την Παρασκευή 14 Αυγούστου.
(Πληροφορίες και κρατήσεις στο 27520 47347 & info@fougaro-cafe.gr)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'