Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γαριδομακαρονάδα του θριάμβου

της Στέλλας Αλαφούζου Συνταγέςμακαρονάδα, γαρίδες, πιπεριά πράσινη, ντομάτα

Είναι πολλά αυτά που λέω ότι θα γίνω όταν θα μεγαλώσω αν και μεγάλη πια. Γητεύτρια γερακιών, εργάτρια στο Maranello, ντράμερ και άλλα. Εκείνο όμως που οι άλλοι μου λένε ότι στα σοβαρά θα έπρεπε να κάνω για να γίνω πλούσια είναι να αρχίσω να πουλάω αυτή τη γαριδομακαρονάδα μου. Σας δίνω τη συνταγή του πλούτου μα πρωτίστως του θριάμβου.
 

photo: christinascucina.com
photo: christinascucina.com

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 κιλό μεγάλες φρέσκιες γαρίδες
  • ½ κιλό σπαγγέτι ολικής
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  • 750 ml ντομάτα
  • αλάτι πιπέρι
  • γλυκάνισο 
  • 1 πιπερίτσα καυτερή
  • ελαιόλαδο


Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζω για 10 λεπτά τις γαρίδες. Βγάζω τις γαρίδες και τις κρατώ στην άκρη. Αδειάζω το νερό σε άλλη κατσαρόλα σουρώνοντάς το. Σ' αυτό το νερό θα βράσω τα μακαρόνια. 

Σε πλατύ και ρηχό σκεύος τσιγαρίζω σε ελαιόλαδο, την καυτερή πιπερίτσα, το κρεμμύδι που νωρίτερα έχω περάσει απ' το multi, τις σκελίδες σκόρδο κομμένες σε πλατειές φέτες και όχι λιωμένες και τέλος τις πράσινες πιπεριές που ομοίως με το κρεμμύδι είναι περασμένες απ' το multi αλλά όχι πολτοποιημένες. Αλατοπιπερώνω τις τριμμένες ντομάτες και τις προσθέτω. Ρίχνω ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο ή ένα σφηνάκι ούζο (να προτιμήσετε τον γλυκάνισο). Μόλις πάρει βράση προσθέτω μία μία τις γαρίδες. Αφήνω για 10 λεπτά ενώ ταυτοχρόνως βράζω τα μακαρόνια. Προσοχή στο βράσιμο καθώς το νερό της γαρίδας τα κάνει να κολλάνε ένα παραπάνω.

Όχι τυριά και άλλα. Ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λευκό δροσερό κρασί!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Στέλλας Αλαφούζου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'