Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μακαρονάδα…δέκα με τόνο.

της MamaTsita Συνταγέςμακαρονάδα, τόνος, σάλτσα ντομάτα

Ανήκει φυσικά στην top ten “pasta mia” λίστα μου. Στην ατέλειωτη δηλαδή λίστα, με τις αγαπημένες μου μακαρονάδες.  Αν μέχρι σήμερα δεν έχεις δοκιμάσει να δώσεις …τόνο στη μακαρονάδα σου, να η ευκαιρία! Δεν χρειάζεται να σου δώσω αναλυτικά τα υλικά, καθώς όπως στις σαλάτες και στην πίτσα, πιστεύω πως και στις μακαρονάδες, τα υλικά είναι αυτά που επιθυμούμε εμείς να είναι.

Ας σου δώσω όμως μια ιδέα για να μην μου σπαζοκεφαλιάζεις.
Φτιάξε μια σαλτσούλα με φρέσκια ντομάτα (πάντα το καλοκαιράκι), κρεμμυδάκι, πιπερίτσες κλπ κλπ και πρόσθεσε της μια κουταλιά πελτέ διαλυμένη σ’ ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Μόλις έμαθες ένα tip (αν δεν το ήξερες μέχρι τώρα) για να κάνεις τις κοκκινιστές σου σαλτσούλες, μια δόση πιο… “κρασάτες”!
Μόλις η σάλτσα πάρει μια γερή βράση κι έχει πιει τα περισσότερα από τα ζουμάκια της, πρόσθεσε τον τόνο. Για μια μακαρονάδα δύο ατόμων 1 κονσέρβα τόνου σε ελαιόλαδο, είναι μια χαρά. Δώσε ένα περιθώριο 3-4 λεπτών και σβήσε τη φωτιά.Στο σκεύος που έχεις ετοιμάσει τη σάλτσα ρίχνεις τα μακαρόνια που έχεις βράσει ήδη κατά 2-3 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφουν οι οδηγίες του πακέτου. Ανακατεύεις καλά και γαρνίρεις με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρεις κι απολαμβάνεις τη νοστιμιά μιας υπέροχης καλοκαιρινής (κι όχι μόνο) “pasta mia”.
Με αγάπη
MamaTsita

Tip:  Αν, θέλεις να κάνεις την μακαρονάδα σου πιο…ελαφριά, τότε χρησιμοποίησε μακαρόνια ολικής άλεσης και τόνο σε νερό.

*Η συνταγή είναι από το μπλογκ της MamaTsita

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της MamaTsita

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'