Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

11 χρόνια Φεστιβάλ Οινοξένεια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Φρέσκα φασολάκια, λαδερά

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςλαδερό, φασολάκια, κολοκυθάκια, ώριμες ντομάτες, μαϊντανός

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Μη τυχόν και δεν τα μαγειρέψεις αμέσως, θα στενοχωρηθώ, μου είπε η μάνα μου και χώθηκε ανάμεσα στις φασολιές για να μου μαζέψει φρέσκα φασολάκια, κι ας έβρεχε. Μου έδωσε και τις σχετικές οδηγίες.

Είναι πολύ τρυφερά, δεν έχουν κλωστές, κόψε μόνο τις άκρες  τους. Αυτό έκανα, λοιπόν, και τα μαγείρεψα αμέσως μόλις γύρισα στο σπίτι. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από το προϊόν του κήπου και του κόπου σου.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Φασολάκια λαδερά

Υλικά

(για δύο καλές μερίδες)

  • ½  κιλό φασολάκια καθαρισμένα
  • 5-6 κολοκυθάκια
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Καθαρίζω τα κρεμμύδια, τα κόβω  στο μούλτι και τα ρίχνω στην κατσαρόλα με λίγο νερό να γιαχνιστούν. Μόλις εξατμιστεί το νερό, ρίχνω 1-2 κ.τ.σ  ελαιόλαδο και τα αφήνω μερικά λεπτά να σοταριστούν. Καθαρίζω τα φασολάκια, τα ξεπλένω και τα ρίχνω στην κατσαρόλα μαζί με τα κολοκυθάκια. Μερικές φορές τα κολοκυθάκια τα περνάω από το τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Ρίχνω τις  ντομάτες αφού τις ξεφλουδίσω και τις τρίψω στο μούλτι, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια. Μερικοί προσθέτουν και πατάτες αλλά δεν μου αρέσει το άμυλό τους σ’αυτό το φαγητό.

Τα λαδερά κολοκυθάκια μας αρέσουν χλιαρά με πικάντικη φέτα και χωριάτικο ψωμί μιας μέρας. Να είναι ελαφρά μπαγιάτικο δηλαδή. Τρώγονται όμως και κρύα. Την επόμενη ημέρα τα παίρνεις και σε ταπεράκι στο γραφείο. 

Και στο ποτήρι, ένα δροσερό μοσχοφίλερο είναι ότι τους πρέπει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'