Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Θερινό ριζότο με θράψαλα Ατλαντικού και μανιτάρια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μα(γ)εργιό Ικαριώτικο της Ελένης

της Ξανθής Μπαξεβάνη Συνταγέςφασολάκια, πατάτες, καλαμπόκι, κρεμμύδια, μαγεργιό ικαριώτικο, Ικαρία

Σήμερα θα σας μιλήσω πιο πολύ για τις φιλίες του διαδικτύου οι οποίες  με έχουν επηρεάσει στο γράψιμο και στις συνταγές μου. Μια από τις πολλές φίλες που έχω γνωρίσει μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η Ελένη.

Η Ελένη ζει στην Ικαρία έχοντας με την οικογένεια της μια υπέροχη αγροτουριστική μονάδα. Είχαμε ανταλλάξει κάποιες πληροφορίες για αυτά που ασχολούμαι και μόνο. Ώσπου μια μέρα πριν καιρό με ένα μήνυμα της μου ζητούσε να πιούμε ένα καφέ τις μέρες που θα ήταν στην Αθήνα. Δεν σας κρύβω ότι κάπως έτσι έχω γνωρίσει από κοντά και άλλες φίλες και φίλους και έχει δημιουργηθεί μια καλή φιλία. Με την Ελένη κάτι με έδεσε πιο πολύ και αυτό νομίζω είναι η αλήθεια της, για αυτό που κάνει, εκεί στην μακρινή για μας Ικαρία. Μέσα σε λίγες ώρες είπαμε τόσα πολλά και δε θα μας έφταναν πολλές ώρες να μιλάμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και εμπειρίες μαγειρικής ή όχι.

Περιμένω με αγωνία κάθε φορά μια φωτογραφία της από τον υπέροχο χώρο της, μου αρέσει να μαθαίνω τα νέα της και χαίρομαι όταν ακούω ότι οι επισκέπτες της όλο και  γίνονται περισσότεροι αλλά και πολυπολιτισμικοι από πολλές χώρες του πλανήτη. Γιατί ναι, εκεί φτάνουν πάρα πολλοί άνθρωποι που θέλουν να γνωρίσουν την ελληνική κουλτούρα της μαγειρικής και των πρώτων υλών που η οικογένεια της Ελένης με πολύ αγάπη και φροντίδα παράγει στο κτήμα της. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ανταλλαγής εικόνων ζηλεύοντας προσπάθησα με τις οδηγίες της να μαγειρέψω κι αυτό το πιάτο που θα σας παρουσιάσω σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι όταν μου το περιέγραφε από το τηλέφωνο μου θύμισε κάτι που έφτιαχνε η μητέρα μου με τα λαχανικά του κήπου της με τη διαφορά ότι εκείνη δεν έβαζε καλαμπόκια.

photo: Μπαξεβάνη Ξανθή
photo: Μπαξεβάνη Ξανθή

Όταν τα φαγητά περιέχουν μνήμες και περιγραφές είναι πάντα πιο νόστιμα, αν μάλιστα έχετε και δικό σας κήπο τότε θα είναι ακόμη πιο νόστιμο. Ελένη σε ευχαριστώ πολύ για τη φιλία είναι κάτι που με κάνει περήφανη. Εσείς αν πάτε στην Ικαρία φροντίστε να επισκεφτείτε την Ελένη  και προς το παρόν δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για όλα όσα κάνει.

Υλικά για 2 άτομα

  • 400 γρ φασολάκια
  • 5 μικρές πατάτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λουρίδες
  • 1/2  ματσάκι  μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 3 ώριμες ντομάτες περασμένες στο χοντρό του τρύφτη
  • 2-3 σκελίδες  σκόρδο
  • 2 μικρά καλαμπόκια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια

Καθαρίζουμε τα φασολάκια. Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας.
Σε μια μαντεμένια γάστρα ή σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο αραδιάζουμε τα λαχανικά εναλλάξ αρχίζοντας από τα φασολάκια. Καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

photo: Μπαξεβάνη Ξανθή
photo: Μπαξεβάνη Ξανθή

Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού στην αρχή σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε μέτρια. Βράζουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και να μελώσει η σάλτσα τους

Σερβίρουμε με μια χωριάτικη σαλάτα και σπιτικό ψωμί.

photo: Μπαξεβάνη Ξανθή
photo: Μπαξεβάνη Ξανθή

* Δείτε περισσότερα στο blog της Ξανθής Μπαξεβάνη, Συνταγές της Ασπρούλας 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Ξανθής Μπαξεβάνη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'