Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Σπιτικό παστέλι: με σουσάμι, αμύγδαλο ή φιστίκι;

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ομελέτα με καλογεράκια του Φιλάρετου

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςπρωινό, ξενώνας Αμανίτα, ομελέτα, μανιτάρια, Τσαγκαράδα, Φιλάρετος Ψημμένος

Ένα από τα ωραιότερα πρωινά του κόσμου το έχω δοκιμάσει στην Αμανίτα (amanita.gr), τον ξενώνα του Φιλάρετου Ψημμένου στην Τσαγκαράδα. Πιο ελληνικό δεν γίνεται αλλά ούτε και πιο ωραίο. Χωρίς τίποτα να περισσεύει και τίποτα να λείπει. Σερβιρισμένο στην αυλή μέσα στις ορτανσίες, τα ου και τις μυρτιές. Και στο βάθος να λαμπυρίζει το Αιγαίο.

φωτo: Κική Τριανταφύλλη
φωτo: Κική Τριανταφύλλη

Στο τέλος ήρθε και η ομελέτα. Πολύ απλή. Με μανιτάρια καλογεράκια (boletus sp.), γάλα και αυγά. Πώς την κάνουμε; Εύκολα, μου είπε ο Φιλάρετος.

φωτo: Κική Τριανταφύλλη
φωτo: Κική Τριανταφύλλη

Χοντροκόβουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα και αλατοπίπερο. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι πάνω από τα μανιτάρια. Όταν ψηθεί από τη μια μεριά, γυρίζουμε από την άλλη. Σερβίρεται με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'