Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Lemon nana, όπως λεμονάδα

της Μαρίας Τσέκου Συνταγέςλεμονάδα, lemon nana, σπιτική λεμονάδα, μαύρη ζάχαρη, δυόσμος, πάγος, δροσερό ποτό, καλοκαιρινό ποτό

Καθώς  το καλοκαίρι καλά κρατεί και η ζέστη κάνει τα τζιτζίκια να σκάνε, το «τι πίνουμε τώρα» αποτελεί για μένα μόνιμο ερώτημα. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν νομίζω πως έχω βρει το κατάλληλο ποτό για την περίπτωσή μου. Η συνταγή αυτή ήρθε από τη μακρινή Ανατολή μαζί με τη φίλη μου την Ελενίτσα την ταξιδιάρα. Κάθε φορά που επιστρέφει όλο και κάτι καινούργιο έχει να μου πει. Τώρα λοιπόν έχουμε lemon nana για τις ζεστές μέρες και, γιατί όχι, νύχτες του καλοκαιριού. Αυτό το πανεύκολο και δροσιστικό ποτό πίνεται σε διάφορες χώρες της Ανατολής και την Ινδία, όπου η ζέστη χτυπάει κόκκινο για μέρες πολλές. Γίνεται πολύ γρήγορα αλλά η δροσιά που προσφέρει κρατάει πολύ.

Photo: sukarah.com
Photo: sukarah.com

Υλικά - για 2 ποτήρια

  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • 3 κ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
  • αρκετά φύλλα δυόσμου (περίπου μία χουφτίτσα)
  • τριμμένο πάγο (ποσότητα ικανή να γεμίσει τα δύο ποτήρια)

Με αυτά τα ολίγα λοιπόν πάμε να φτιάξουμε το ποτάκι μας. Στύβουμε το λεμόνι, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τον δυόσμο, πολύ λίγο πάγο και λίγο παγωμένο νερό, το χτυπάμε μέχρι να κοπεί ο δυόσμος σε πολύ πολύ μικρά κομματάκια.

Ρίχνουμε στα ποτήρια το μείγμα του δυόσμου, προσθέτουμε τον τριμμένο πάγο και το λεμόνι με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αυτό ήταν, είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε.

Σημείωση: Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε το λεμόνι και τη ζάχαρη, ανάλογα με το πόσο ξινό ή γλυκό το θέλετε .           

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίας Τσέκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'