Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γλυκό και γρήγορα: γιαούρτι-σοκολάτα

της Μαρίας Τσέκου Συνταγέςεπιδόρπιο, γλυκά, σοκολάτα, μους σοκολάτας, γιαούρτι, κουβερτούρα, ελαφρύ γλυκό, εύκολο γλυκό, καλοκαίρι, καλοκαιρινό γλυκό

Όλα ξεκίνησαν από ένα λάθος και μια επιθυμία. Συνήθως τα βράδια με πιάνει μια τρέλα για γλυκό και όλο πέφτω στην παγίδα και τρώω ό,τι βρω στο ψυγείο ή στο ντουλάπι. Μετά συνήθως με πιάνει απογοήτευση και λίγο γκρίνια για τις θερμίδες που πήρα ξανά (και πού να τις κάψω τέτοια ώρα), αλλά πάνω απ’ όλα για τη γεύση που πάλι έμεινε ανικανοποίητη. Γιατί, να σας πω τη ''μαύρη '' μου αλήθεια, όταν το γλυκό είναι ωραίο, τύφλα να έχουν οι θερμίδες. Για να μην τα πολυλογούμε με εξομολογήσεις και άλλα τέτοια, περνάω κατευθείαν στο θέμα. Το λάθος ήταν ότι άνοιξα τέσσερα κεσεδάκια γιαούρτι αντί για δύο που χρειαζόμουν. Τι να τα κάνω σκέφτηκα… λεμονογλυκό ίσως ή μήπως να τα φυλάξω στο ψυγείο και βλέπουμε. Η επιθυμία όμως για ένα "σοβαρό'' γλυκό είχε χτυπήσει ήδη την πόρτα της κουζίνας μου. Τα έχω όλα εκτός από μπισκοτάκια, σκέφτηκα. Και τι μπισκοτάκια να βάλω; Χρειάζομαι κάτι παιδικό, κάτι σε γκοφρετάκι με ή χωρίς σοκολάτα ίσως. Το μπακάλικο της γειτονιάς σώζει την κατάσταση καθώς γυρίζω με δύο πακέτα αμαρρέτι… τέλεια γκοφρετάκια για την περίπτωσή μας! Τα υλικά παίρνουν τη θέση τους στον πάγκο. Αυτό είναι, τα έχω όλα για ένα ''γιαούρτι - σοκολάτα'' στα γρήγορα.

motherwouldknow.com
motherwouldknow.com

Υλικά και οδηγίες

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή ελαφρύ
  • 200 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη (μπορείτε και παραπάνω αν θέλετε)
  • χυμός από δύο λεμόνια (μέτρια)
  • 2 πακέτα μπισκότα amarreti ή κάτι σχετικό σε γκοφρετάκι

Για τη  διακόσμηση (προαιρετικά):

  • σοκολάτα τριμμένη
  • 3 - 4 κ.σ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα στο μιξεράκι
  • 3 - 4 φρούτα κομμένα μικρά κομματάκια (αυτό είναι η έκπληξη, οπότε αν σας αρέσουν οι εκπλήξεις τα βάζετε)

Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε μια σχετικά σφιχτή σαντιγύ. Ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε προσθέτοντας το ζαχαρούχο γάλα και τον χυμό λεμόνι.

motherwouldknow.com
motherwouldknow.com

Ενσωματώνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα. Η κρέμα έχει αρχίσει να πήζει. Τρίβουμε τα γκοφρετάκια με το χέρι σε μικρά κομμάτια και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή σε ανοιχτό μπωλ.

Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Θα χρειαστεί περίπου δύο ώρες - όσο μένει τόσο το καλύτερο άλλωστε. Βγάζετε από το ψυγείο, σερβίρετε με ένα κουτάλι σε μπωλάκια και από πάνω ρίχνετε τα παγωμένα φρούτα- έκπληξη, την τριμμένη σοκολάτα και, τέλος, τα αμύγδαλα.

motherwouldknow.com
motherwouldknow.com

Σημείωση:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αν θέλετε, λιγότερο ζαχαρούχο, εννοώ τα δύο τρίτα του κουτιού, καθώς επίσης το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το λεμόνι. Δοκιμάστε, λοιπόν, πριν ολοκληρώσετε το γλυκάκι και πράξτε ανάλογα με τα γούστα σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίας Τσέκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'