Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

«Food Truck»: Γκιουζλεμέδες μετά μουσικής

της Μαρίας Πετρίδη Food truck, γκιουζλεμέδες, πίτες, ποντιακή κουζίνα

Στο Plissken Festival πήγα για τους WhoΜadeWho και τους γκιουζλεμέδες του Γιώργου. Για τους WhoMadeWho μου είχε πει τα καλύτερα πριν από χρόνια ο φίλος μου ο Μίστερ Μάστερ. Για τους γκιουζλεμέδες του Γιώργου μου είχε μιλήσει η γκουρού των μυστικών της πόλης και larger than life, Αφροδίτη Σ.

Που λέτε, ο Γιώργος είναι ο κύριος «Food Truck». Το «Food Truck» είναι μία μεταφερόμενη καντίνα που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που το μυαλό μας ορίζει ως η καντίνα. Ίσως για αυτό κι εκείνος προτιμά να την αποκαλεί Κατίνα. Την έστησε μετά από μία απόλυση κι ένα μεγάλο road trip και είναι στους δρόμους από τον Ιανουάριο του 2015. Κι επειδή δεν είχε καμία προηγούμενη επιχειρηματική σχέση με το σπορ – φυσική και αστροφυσική έχει σπουδάσει ο άνθρωπος – τράβηξε όοοολο τον Γολγοθά που τραβάει όποιος μπλέξει με την ελληνική γραφειοκρατία και μάλιστα επί δύο μιας και οι σχετικές υπηρεσίες δεν κάλυπταν το είδος της επιχείρησης που ήθελε να ανοίξει.

Κινούμενη καντίνα; Στην Ελλάδα οι φορείς είναι πιο πιθανό να σε καλύπτουν αν θες να στήσεις κινούμενη άμμο αλλά κινούμενη καντίνα... τρέλες! Ευτυχώς ο Γιώργος δεν λάκισε, κατάφερε να βάλει μπρος τη μηχανή και ξεκίνησε τα σούρτα-φέρτα στην πόλη και τις εξοχές διαδίδοντας από στόμα σε στόμα (sic) τις πίτες με το παράξενο όνομα: τους Γκιουζλεμέδες. 

Και φτάσαμε στο δια ταύτα, τι είναι οι γκιουζλεμέδες φίλες και φίλοι; Είναι ποντιακές πίτες που τηγανίζονται σε ένα μαντεμένιο σκεύος ονόματος σάτσι - όχι δεν είναι καθόλου βαριές ή λιπαρές - και που ο Γιώργος τις γεμίζει με ό,τι θες από έναν σωρό καλούδια ελληνικότατα και ξελογιαστικά όπως σπανάκι, φέτα, δυόσμος, μυρώνια, κρεμμυδάκια, κασέρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, παστουρμά, σουτζούκι από του Μιράν, αυγό, φρέσκια ντομάτα.

Και κάπως έτσι εκείνο το σκονισμένο βράδυ του Σαββάτου βρέθηκα στην πίσω όχθη της Πειραιώς, να μασουλάω για πρώτη φορά στη ζωή μου αυτήν την φοβερή ποντιακή πίτα με την τρυφερή λεπτεπίλεπτη σάρκα - με μια υποψία κριτσανιστής αίσθησης – γεμισμένη με κασέρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, καυτερό σουτζούκι από τον Μιράν και όπως πρέπει ψημένο αυγουλάκι τηγανητό. Στη σκηνή ήταν θυμάμαι ο Jaakko Eino Kalevi. Οι άλλοι τραγουδούσαν, εγώ μασουλούσα.

Και εννοείται πως γύρισα για δεύτερο γύρο. Μέσα στην επόμενη ώρα οι γκιουζλεμέδες του Γιώργου ήταν sold out (όχι, δεν τους έφαγα όλους εγώ). Με τους WhoMadeWho έκαψα όλες τις θερμίδες.


Υ.Γ.: Το «Food Truck» παρκάρει κάθε μέρα και αλλού, στο foodtruck.cooking ή στη σελίδα του στο facebook μπορείτε να εντοπίσετε τις συντεταγμένες του. Κι αν είστε τριγύρω, κοπιάστε. Δεν θα το μετανιώσετε.

Δείτε το προφίλ της Μαρίας Πετρίδη στο protagon.gr.

Περισσότερα άρθρα της Μαρίας Πετρίδη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'