Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Θερινό ριζότο με θράψαλα Ατλαντικού και μανιτάρια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γιαουρτογλυκό για τις πρώτες ζέστες

της Μαρίας Πετρίδη Συνταγέςγλυκά, επιδόρπιο, γιαούρτι, φράουλες, ψυγείο, εύκολο γλυκό, σπιτικό γλυκό, γλυκό με γιαούρτι

Όσο αποφεύγω, όπως ο διάολος το λιβάνι, όλα αυτά τα τρέντυ frozen yogurt στέκια, τόσο αγαπώ αυτό το γιαουρτογλυκό (ανάποδος άνθρωπος). Είναι δροσερό, εύκολο, οικονομικό και ανήκει σε αυτήν τη βολική κατηγορία των συνταγών που μπορούν να διασκευαστούν και να παίξουν σε δεκάδες διαφορετικές εκδοχές. Ας πούμε, αντί για φράουλες μπορείτε να βάλετε ανανά ή ροδάκινα ή θρυμματισμένα πουράκια σοκολάτας ή, αν είστε μερακλήδες, να προσθέσετε μια γερή δόση ganache σοκολάτας και να το μετατρέψετε σε μια εναλλακτική και ανάλαφρη mousse au chocolat. Οι πιο τεμπέληδες, ναι, μπορείτε να βάλετε μερέντα αλλά, σας προειδοποιώ, ότι το γλυκάκι θα χάσει λίγο από την αφράδα του.

Photo: mykentuckyhome-kim.blogspot.gr
Photo: mykentuckyhome-kim.blogspot.gr

Υλικά:

  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ή 2 κεσεδάκια φράουλες - αναλόγως τα γούστα
  • χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια
  • 1 μεσαία σοκολάτα γάλακτος (προαιρετικά)

Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση, κρατάμε σε ένα πιάτο μερικές ολόκληρες για τη μόστρα. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες και ανακατεύουμε λίγο ακόμα απαλά.

Αφήνουμε το γιαουρτομίγμα στο μπολ - ή το μοιράζουμε σε μπολάκια - και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Όταν έρθει ή ώρα να το απολαύσουμε, το στολίζουμε με τις ολόκληρες φράουλες - η μόστρα που λέγαμε - και τρίβουμε, προαιρετικά, από πάνω όση σοκολάτα θέλουμε.

Τρώγεται στο μπαλκόνι. Και τρώγεται καλύτερα αν το μοιράζεστε με καλή, φωνακλάδικη παρέα.

Περισσότερα άρθρα της Μαρίας Πετρίδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'

Σχολιαστε


έως 2000 χαρακτήρες