Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Η Τέχνη του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κολοκύθια ψητά με γιαούρτι: δροσεροί ακόλουθοι

της Αμαλίας Λογαρά Συνταγέςμεζές, κολοκύθια, κολοκυθάκια, γιαούρτι, μουστάρδα, φούρνος, γκριλ, καλοκαίρι, καλοκαιρινά λαχανικά, εύκολος μεζές

Ό,τι κάνω με τις μελιτζάνες το συνηθίζω και με τα νόστιμα κολοκυθάκια, μόνο που εδώ προτιμώ το γιαούρτι, τους ταιριάζει περισσότερο. Γίνονται λιτοί και δροσεροί ακόλουθοι για πολλά φαγητά αλλά και χορταστικός μεζές σε ρόλο πρωταγωνιστή για τις γερές ζέστες. Ακολουθήστε, παρακαλώ, τον τρόπο μου.

photo: Αμαλία Λογαρά
photo: Αμαλία Λογαρά

Υλικά

  • κολοκυθάκια φρέσκα
  • βινεγκρέτ με μουστάρδα, ξύδι και λάδι
  • αλάτι

Κόψτε τα κολοκυθάκια σε φέτες, όχι πολύ λεπτές, αλατίστε τα κι αφήστε τα να ιδρώσουν. Ψήστε τα στη σχάρα κι απὀ τις δυο μεριές. Μόλις τα βγάλετε απ’ τη σχάρα, περιχύστε ελαφρώς με τη βινεγκρέτ.

photo: Αμαλία Λογαρά
photo: Αμαλία Λογαρά

Το γιαούρτι:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγο αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • ½ κουταλιά ξύδι
  • κύμινο (όσο σας αρέσει)

Ανακατέψτε τα υλικά και σερβίρετέ τα με τα ψητά κολοκυθάκια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αμαλίας Λογαρά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'