Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Θερινό ριζότο με θράψαλα Ατλαντικού και μανιτάρια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Παγωτό μπανάνα-σοκολάτα, το πιο γρήγορο

της Αμάτας Σκουλούδη Συνταγέςπαγωτό, σοκολάτα, μπανάνα, εύκολο παγωτό, σπιτικό παγωτό, κακάο, καλοκαίρι, επιδόρπιο, γλυκά

Η αρχή έγινε με τη φράουλα, από εκεί και έπειτα έχω ξεκινήσει έρευνα συστηματική για να βρω τα πιο απλά κόλπα για σπιτικά παγωτά. Ε, το σημερινό με κατενθουσίασε: μπανάνες και κακάο, δύο μόνο υλικά, για το πιο γρήγορο παγωτό με γεύση μπανάνα-σοκολάτα! Το μόνο που χρειάστηκε είναι να μείνουν για λίγες ώρες οι μπανάνες στην κατάψυξη. Λίγη κρέμα γάλακτος - αν και δεν είναι αναγκαία, εγώ την πρόσθεσα για να διευκολύνω το ανακάτεμα στο μπλέντερ - και μια κουταλιά πραλίνα για να εμπλουτίσω τη γεύση. Σε 5 λεπτά είχα γευστικό (και υγιεινό!) παγωτό μοιρασμένο στα μπολάκια. Αν σας έχουν περισσέψει μπανάνες, δοκιμάστε το δίχως δεύτερη σκέψη.

Photo: recipesandafork.com
Photo: recipesandafork.com

Για περίπου 4 μερίδες παγωτό:

  • 6 ώριμες μπανάνες
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. φουντούκι ή πραλίνα 

Κόβουμε τις μπανάνες σε χοντρές ροδέλες, περίπου δύο εκατοστά, και τις απλώνουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος, πιάτο ή μπολ. Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες ή, ακόμα καλύτερα, για μια νύχτα ολόκληρη. Μόλις η ώρα περάσει, τις βγάζουμε και παγωμένες όπως είναι τις αδειάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το κακάο και την κρέμα γάλακτος.

Photo: gluten-free-vegan-girl.com
Photo: gluten-free-vegan-girl.com

Χτυπάμε σε γρήγορη ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί κρέμα, για περίπου 2 λεπτά. Σταματάμε, ένα καλό ανακάτεμα με το κουτάλι και χτύπημα ξανά μέχρι το μίγμα να πάρει υφή λεία και πηχτή. Έτοιμο!

Μπορούμε να το σερβίρουμε ακριβώς όπως είναι, δίπλα σε κέικ ή με μερικά κομμάτια μπανάνας από πάνω. Αν μας αρέσει πιο σφιχτό, σερβιρισμένο σε μπάλες, το αδειάζουμε σε σκεύος μεταλλικό και στην κατάψυξη ξανά για μισή με μία ώρα.

Για πιο ενδιαφέρουσα γεύση, μια κουταλιά πραλίνας ή μερικά φουντούκια είναι ό,τι πρέπει. Και μόλις εξασφάλισα το πιο ωραίο κόλπο για να μη ξαναπετάξω τις υπερώριμες μπανάνες!

* Η Αμάτα Σκουλούδη είναι φίλη αναγνώστρια του bostanistas.gr

Περισσότερα άρθρα της Αμάτας Σκουλούδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'

Σχολιαστε


έως 2000 χαρακτήρες