Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

1η Ιουνίου: γιορτή για το γάλα

του Δημήτρη Μπούτου ΔΕΛΤΑ, γάλα

Με μια γρήγορη ματιά στο ημερολόγιο, κάμποσες μέρες του μήνα, όλους τους μήνες, έχουν οριστεί ως Πακόσμιες Ημέρες για πολλά και διάφορα: από ημέρα κατά των ναρκωτικὠν και προστασίας προσφύγων ως και διεθνής ημέρα ψωμιού και κατά των κουνουπιών (ναι, υπάρχει). Κι αν ένα τέτοιο μοίρασμα των ημερών μοιάζει εκ πρώτης όψης περιττό, είναι συχνά αφορμή καλή για λίγο ψάξιμο παραπάνω.

Σήμερα, φερ᾽ειπείν, 1η Ιουνίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος και η ηγέτιδα εταιρεία στα γαλακτοκομικά για 60 και πλέον χρόνια, η ΔΕΛΤΑ, έχει στήσει ενημερωτική εκστρατεία για την πληρέστερη, ίσως, ανθρώπινη τροφή.

Που σημαίνει:
Διανομή εντύπων ενημερωτικών καθώς και φρέσκου γάλακτος σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας (αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε εδώ), ώστε η εταιρεία να επισημάνει τη σημασία του γάλακτος και των παραγόμενων από αυτό για την μας καθημερινή δίαιτα. Πέρα από τα επιστημονικά, πως συνδυάζει δηλαδή πρωτεΐνες, ασβέστιο, λιπαρά, βιταμίνες και φώσφορο, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι είναι η μοναδική τροφή ενδεδειγμένη για τα βρέφη ως και τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους. Το πιο «καλοσχεδιασμένο» μεταξύ των τροφίμων.

Όσο για τη ΔΕΛΤΑ, το γάλα της βρίσκεται για περίπου 6 δεκαετίες πρώτο σε ζήτηση στα ράφια και στα ψυγεία μας - λίγο καιρό πριν, στις αρχές Μαρτίου, της απονεμήθηκαν τρία βραβεία στο πλαίσιο του θεσμού Famous Brands για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, το 2014, με διάκριση στις κατηγορίες γάλακτος, γιουρτιού και χυμών. Διακρίσεις με σημασία ξεχωριστή γιατί όσοι βραβεύτηκαν ήταν οι αγαπηπένοι των καταναλωτών, οι πιο δημοφιλείς της αγοράς και χάρη σε αυτούς επελέγησαν.

Κι αυτό πετυχαίνεται με ένα άριστο δίκτυο καλά εκπαιδευμένων κτηνοτρόφων και τις καλύτερες πρακτικές σύγχρονης γαλακτοκομίας, και στις 7 μονάδες και τους 4 σταθμούς γάλακτος που διαθέτει.

Το σύνθημά της ΔΕΛΤΑ για τη σημερινή μέρα: πως εκείνη γιορτάζει το ποιοτικό γάλα καθημερινά!

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'