Σοκολατόπιτα σε 15 λεπτά
Είχα μια απρόσμενη πρόσκληση για δείπνο. Αν και ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος, έπρεπε να φτιάξω κάτι να πάω, όπως συνηθίζεται. Αποφάσισα, λοιπόν, να φτιάξω μια σοκολατόπιτα μέσα σε μόνο 15 λεπτά. Η σοκολάτα μπορεί να μην αποτελεί... συστατικό κατατεθέν της καλοκαιρινής κουζίνας αλλά είναι πάντα ευπρόσδεκτη.
![](resources/2015-05/01-thumb-large-thumb-large.jpg)
Για τη βάση:
Θρυμματίζουμε δύο πακέτα μπισκότα τύπου digestive των 250 γρ.
![](resources/2015-05/2-thumb-large-thumb-large.jpg)
Λιώνουμε 70 γρ. κουβερτούρα σε 150 γρ. βούτυρο στο τηγάνι
![](resources/2015-05/3-thumb-large-thumb-large.jpg)
και έπειτα ανακατεύουμε τα μπισκότα με το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
![](resources/2015-05/5-thumb-large-thumb-large.jpg)
Για τη γέμιση:
Χτυπάμε σε μίξερ ένα κουτί ρικότα (ή μασκαρπόνε) με 250 γρ. σαντιγύ. Προσθέτουμε 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα, 2 σφηνάκια κονιάκ, 1 κουταλιά σούπας κακάο και 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
![](resources/2015-05/6-thumb-large-thumb-large.jpg)
και ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση.
![](resources/2015-05/8-thumb-large-thumb-large.jpg)
Για τον στολισμό:
20 γρ. χρωματιστή τρούφα.
![](resources/2015-05/09-thumb-large-thumb-large.jpg)
Μετά από 2 ώρες στο ψυγείο, η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε.
*Η Έβελυν Φώσκολου είναι φωτογράφος.