Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γεωπόνε, πώς θα καλλιεργήσω φράουλες;

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σπαγγέτι με φρέσκο σολομό: ευεργετεί και τη μνήμη

της Στέλλας Αλαφούζου Συνταγέςμακαρόνια, ζυμαρικά, μακαρονάδα, σολομός, βότκα

Όταν αποσπάται η προσοχή μου και ψιλοξεχνάω, βρίσκω αφορμή γι' αυτή τη μακαρονάδα. Ο σολομός, πέρα από την υγεία στο δέρμα, στην καρδιά και αλλού, βοηθά, λένε, τη μνήμη. Μια πανεύκολη, γρήγορη και υγιεινή μακαρονάδα.

Photo: foodwishes.blogspot.gr
Photo: foodwishes.blogspot.gr

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής
  • 2 μεγάλα φιλέτα σολομό
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 500 ml χυμό ντομάτας (έρχεται σιγά σιγά ο καιρός του φυσικού χυμού της)
  • 2 σφηνάκια βότκα
  • 250 ml γάλα εβαπορέ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα

Σε αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια. Τα βγάζω περίπου 3 λεπτά νωρίτερα απ’ το κανονικό και τα στραγγίζω αμέσως.

Σε βαθύ, πλατύ σκεύος τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε μικρές ροδελίτσες. Σβήνω με τη βότκα. Προσθέτω τον χυμό ντομάτας. Τρία λεπτά μετά προσθέτω το γάλα. (Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε κρέμα γάλακτος. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει λόγος. Το αποτέλεσμα με το γάλα εβαπορέ είναι ίδιο και σίγουρα πιο υγιεινό.) 

Χαμηλώνω πολύ τη φωτιά για να μη κόψει το γάλα και προσθέτω τα φιλέτα του σολομού τεμαχισμένα σε μπουκίτσες (δεν αφήνω πάνω καθόλου από το δέρμα του ψαριού). Περίπου 3 με 4 λεπτά σε σιγανή φωτιά και είναι έτοιμο το ψάρι. Προσθέτω αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνω τα μακαρόνια και ανακατεύω ήσυχα για να μη διαλυθεί εντελώς ο ευαίσθητος σολομός. 

Σερβίρω με τριμμένη παρμεζάνα ή λεπτοκομμένο μαϊντανό. Λευκό κρασί ή βότκα για τους γνώστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Στέλλας Αλαφούζου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'