Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Μπακαλιάρος: όλα για το κουρκούτι και το «κρατς»!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γεμιστά αλλιώτικα ΙΙ: ντομάτες μέσα σε πιπεριές

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςγεμιστά, πιπεριές, ντοματίνια, αντζούγιες

Έκανε την αρχή η Αλέκα Κυφιώτη με τα αλλιώτικα γεμιστά και άνοιξε τον δρόμο. Τώρα, ακόμη πιο απλά, ακόμη πιο γυμνά όλα. Βασίζονται και εξαρτώνται μόνο απ' την άριστη, κατά το δυνατόν, ποιότητα των υλικών, τη νοστιμιά στα ντοματίνια και το πολύ καλό ελαιόλαδο. Άπαξ και τα εξασφαλίσουμε αυτά, η διαδικασία είναι εύκολη σαν παιχνιδάκι.

Πιπεριές γεμιστές με ντοματίνια

(την ποσότητα την καθορίζετε εσείς: σε καθεμία ολόκληρη πιπεριά αντιστοιχούν 1 σκελίδα σκόρδο, 4 ντοματίνια και 4 αντζούγιες)

Ιδού ενδεικτικά:

  • 8 κόκκινες πιπεριές
  • αλάτι καλό, θαλασσινό και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (θα αντιστοιχεί 1 σκελίδα ανά πιπεριά)
  • 4 ντοματίνια ανά πιπεριά, δηλαδή εν προκειμένω 32, κομμένα στη μέση
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 αντζούγιες ανά πιπεριά
  • φυλλαράκια βασιλικού

Ανάβω τον φούρνο, πάνω κάτω, στους 190 βαθμούς. Όσο ζεσταίνεται: κόβω τις πιπεριές στα δύο διατηρώντας το εξωτερικό κοτσάνι, αφαιρώ όμως σπόρια και λοιπά.

Ξεπλένω τα ντοματίνια και έτσι όπως είναι, μέσα στη λεκάνη τους, ρίχνω βραστό νερό, τα αφήνω για ένα λεπτό ώστε να βγαίνει η φλοίδα τους ευκολα και γρήγορα. Στραγγίζω και ξεφλουδίζω. Κόβω στα δύο.

Περνάω και τις αντζούγιες κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό να φύγει η πολλή αλμύρα. Ψιλοκόβω το σκόρδο.

Μέσα στο ταψί τοποθετώ μία μία τις πιπεριές με το άνοιγμά τους προς τα επάνω. Πασπαλίζω το εσωτερικό τους με σκόρδο, ρίχνω αλάτι με φειδώ και πιπέρι. Στριμώχνω σε κάθε άνοιγμα πιπεριάς ντοματίνια, τρίβω λίγο πιπέρι ακόμη. Ρίχνω έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, υπολογίζω μια κουταλιά της σούπας για κάθε μισό πιπεριάς. Ψήνω για μία ώρα περίπου.

Δέκα λετπά πριν να σβήσω τον φούρνο στολίζω από δύο αντζούγιες πάνω σε κάθε πιπεριά και συνεχίζω ώσπου να στεγνώσουν λιγάκι. Βγάζω από τον φούρνο.

Πασπαλίζω με λίγο βασιλικό εκτός φούρνου και σερβίρω. Και χλιαρές είναι πεντανόστιμες.

Απαραίτητη από δίπλα καλή φέτα.

[φωτογραφίες και διασκευή συνταγής drizzleanddip.com]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'