Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το λαχταριστό σπιτικό παγωτό σύκο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Πρωινό ή δεκατιανό; ή μήπως μεσημεριανό;

του Δημήτρη Μπούτου Συνταγέςαυγά, ντομάτα, κρεμμύδια, φέτα, πρωινό, brunch, εύκολη συνταγή, γρήγορη συνταγή

Μετά το αργοπορημένο ξύπνημα και τον πρώτο καφέ, το τηγάνι βγαίνει στον πάγκο αυτόματα σχεδόν για αυγά τηγανητά ή ομελέτα, αλλιώς το πρωινό δεν σε χορταίνει. Θέλεις όμως και κάτι παραπάνω, λίγη ντομάτα ας πούμε και κάμποσο τυρί και μυριστικά να μπουν στο παιχνίδι για νοστιμιά μα χωρίς φασαρία και πολλά κατσαρολικά λερωμένα. Στον δρόμο που χάραξε η Φρύνη Κάτσουνα με την ενισχυμένη ομελέτα της (γιατί είμαστε πολλοί όσοι πεινάμε από νωρίς), την πιο ωραία ιδέα βρήκα στο movitabeaucoup.com: μια τηγανιά με ντομάτα, κρεμμύδι και φέτα, μόλις ροδισμένα, απλωμένα σε πυρέξ και από πάνω 2-3 αυγά. Όλα αυτά στον φούρνο, να σφίξουν και να ψηθούν, και σε 20 λεπτά έχεις τούτο το θαύμα μοιρασμένο στα πιάτα.

Photo: movitabeaucoup.com
Photo: movitabeaucoup.com

Πρωινό για 3 ή 2 πεινασμένους:

  • 3 αυγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο μπούκοβο (προαιρετικό)
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • μισό φλιτζ. φέτα
  • λίγος άνηθος, λίγη ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, περίπου 2 κουταλιές της σούπας, σε μέτρια φωτιά και παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Μόλις το λάδι στο τηγάνι ζεσταθεί αρκετά (όχι να κάψει), ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο. Τρία λεπτά αρκούν, να ξανθίσει και να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε κατόπιν ντομάτες, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για ακόμα 4 με 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, τότε προσθέτουμε το τυρί και τον άνηθο. Μια καλή στροφή με την κουτάλα και τα αδειάζουμε όλα σε πυρέξ. Στρώνουμε κάπως το μίγμα της ντομάτας και από πάνω σπάμε 3 αυγά, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Απευθείας στον πυρωμένο φούρνο και ψήσιμο μέχρι το αυγό να μαγειρευτεί όσο θέλουμε, σίγουρα πάντως για 15 λεπτά.

Ξεφούρνισμα και μοίρασμα στα πιάτα όσο ακόμα αχνίζει. Δεύτερος, ζεστός καφές και μπόλικο ψωμί φρυγανισμένο, εξίσου αναγκαία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'