Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Στο Metropolis της Βουλής για σπουδαίο σάντουιτς

του Δημήτρη Μπούτου Metropolis Sandwich, Αθήνα, σάντουιτς

Κι αν έχω δοκιμάσει σάντουιτς! Από τα χειρότερα, όπως-όπως τυλιγμένα σε μεμβράνες και ξεχασμένα σε βιτρίνες για αρκετές ημέρες (ας όψεται η πείνα της στιγμής) ως και πολύ περιποιημένα, που από πρόχειρο, λαχανιαστό γεύμα γίνονται φαγάκι αξιώσεων. Τούτο το δεύτερο μου έτυχε και χθες με το Metropolis Sandwich της οδού Βουλής.

Όσοι δουλεύουν ή συχνάζουν περί το κέντρο έχουν ξεχωρίσει τα καλύτερά τους τυροπιτάδικα, μπουγατσάδικα (και λοιπά φαγάδικα), δύσκολα πείθονται να δοκιμάσουν ό,τι καινούργιο. Με τούτο το φρέσκο σαντουιτσάδικο όμως τα πράγματα έχουν αλλιώς, από την πόρτα του σε πιάνει λιγούρα να πάρεις γεύση από όλα όσα βλέπεις επιμελώς στημένα στις φωτεινές και καθαρές βιτρίνες του: ζυμωτό ψωμί, καπνιστό τυρί Μετσόβου, ντομάτα και ρόκα δροσερές, γραβιέρα Τήνου, μαριναρισμένο σολομό, μπριός και κρουασάν αλλαντικών. Αλλά και μεσημεριανό σοβαρό, burger με μπιφτέκι κοτόπουλου ή μοσχαρίσιο, 6 ευρώ το ακριβότερο.

Carpaccio από entrecote, φρυγανισμένο ψωμί και λευκή τρούφα
Carpaccio από entrecote, φρυγανισμένο ψωμί και λευκή τρούφα

Μια γρήγορη ματιά στον καλαίσθητο και ψηλοτάβανο χώρο και καταλαβαίνεις πως εδώ θα φας γρήγορα μα όχι πρόχειρα. Το ψωμί ζυμωτό, αλλαντικά και τυρί κόβονται παρουσία του πελάτου, μέχρι να πιεις έναν ωραίο διπλό εσπρέσο (μόλις € 1,40!) χαζεύεις τον σεφ να κόβει και να ταιριάζει υλικά όπως ακριβώς του ζήτησες, πάντα πρόθυμος να ακούσει τι σου αρέσει, τι δεν τρως με τίποτα και να φτιάξει το σάντουιτς που θα παραγγέλνεις για την υπόλοιπη εβδομάδα (σωστό ποίημα εκείνο με το μοσχάρι γεμισμένο με αρσενικό Νάξου). Όχι πως του λείπουν τα έτοιμα νόστιμα σάντουιτς, μα το να σκαρώνεις το δικό σου έχει άλλη χάρη.

Μικρό αλλά χωράει τα πάντα: έναν μεγάλο ξύλινο πάγκο, προθήκες με λαχανικά και φρούτα, ανοιχτές βιτρίνες γεμάτες με τυριά και αλλαντικά από μικρούς έλληνες παραγωγούς - και τούτο σημειώνεται ως σημαντικό προτέρημα.

Και πάνω που ετοιμάζεσαι να φύγεις, στον δεύτερο όροφο παίρνει το μάτι σου μια παρεΐστικη γωνιά με καναπέ και τραπέζι άνετο, αλάζεις γνώμη και μένεις να χαρείς το σάντουιτς της όρεξής σου. Από δίπλα, κρασί ή μπίρα από ελληνικές μικροζυθοποιίες (Septem, BIOS, Νήσος). Αν δεν κάνεις κέφι το ψωμί, θα βρεις πλατό με όλα τα φίνα τους τυριά και αλλαντικά, 5 ευρώ το ακριβότερο. Για χάρη της ποικιλίας αλλαντικών θα έρθεις και το βράδυ αλλά και σκαστός το πρωί για καφέ αχνιστό και ζυμωτό ψωμί με βούτυρο Κερκύρας και μαρμελάδες, χειροποίητες παρακαλώ.   

Πίσω από την αξιόλογη προσπάθεια βρίσκονται οι Λεωνίδας Τοπιντζής και Φίλιππος Κολόκας και το περίφημο σαντουιτσάδικο θα το συναντήσεις στο 9-11 της οδού Βουλής. Κι αν δεν περνάς από εκεί ούτως ή άλλως, την επόμενη φορά που θα βρεθείς κοντά στο Σύνταγμα, αξίζει μία στάση. Αναγνωριστικό του ο εξωτερικός χώρος με αρκετό πράσινο και ψηλά, μαύρα τραπέζια, για τους πεινασμένους και βιαστικούς.

Περισσότερες πληροφορίες, ο πλήρης κατάλογος και τα ωράρια λειτουργίας βρίσκονται στη σελίδα του Metropolis Sandwich στο facebook.

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'