Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Σαββατιανό, ο θησαυρός των Μεσογείων

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Βανίλια υποβρύχιο και νεράκι κρύσταλλο

της Στέλλας Αλαφούζου Συνταγέςγλυκά, βανίλια, μαστίχα, υποβρύχιο

Όταν ανοίγει ο καιρός η βανίλια υποβρύχιο γίνεται το αγαπημένο μου γλυκό. Μαζί και όλη η ιστορία με το ψηλό κρυστάλλινο ποτήρι, το περίτεχνο κουτάλι και το παγωμένο νεράκι. Να παρατηρώ τα παιχνιδίσματα της ζάχαρης που δραπετεύει στο νερό και να μυρίζω τις νεραντζιές στο μπαλκόνι μου. Στη δύση του ήλιου και στο πορτοκαλί του ουρανού.

Photo: Μαρίνα Αγγελάκη, zitronenundolivenoel.com
Photo: Μαρίνα Αγγελάκη, zitronenundolivenoel.com

Υλικά για 300 ml

  • 2 ½ κούπες ζάχαρη
  • 1 ½ κούπα νερό
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλιά χυμό λεμόνι

Σε μέτρια φωτιά βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε το μέλι. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Photo: Μαρίνα Αγγελάκη, zitronenundolivenoel.com
Photo: Μαρίνα Αγγελάκη, zitronenundolivenoel.com

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για 10 περίπου λεπτά. Στο τέλος το φέρνουμε και εμείς δύο βόλτες με την ξύλινη κουτάλα.

Photo: Μαρίνα Αγγελάκη, zitronenundolivenoel.com
Photo: Μαρίνα Αγγελάκη, zitronenundolivenoel.com

Όταν πια είναι δύσκολο στην κίνηση, σημαίνει ότι έχει πήξει και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσοχή. Σερβίρουμε πάντα και μόνο σε δροσερό ως κρύο νερό. Αν μας αρέσει περισσότερο η μαστίχα, τότε αντικαθιστούμε το εκχύλισμα βανίλιας με εκχύλισμα μαστίχας.

*Οι φωτογραφίες είναι από το εξαιρετικό blog, της Μαρίνας Αγγελάκη, Zitronen und Olivenöl, που διαδίδει την ελληνική κουζίνα στα γερμανικά

Πρόσφατα άρθρα της Στέλλας Αλαφούζου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'