Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ντεμοντέ: η φιλία μας υπήρξε κεραυνοβόλος

της Αριάδνης Λουκάκου Ντεμοντέ, οδός Χάριτος, μπισκότα, κέικ, τάρτα

Η φιλία μας υπήρξε κεραυνοβόλος. Μετά από μία ώρα γνωριμίας επέμενε να με φιλοξενήσει στο σπίτι της καθώς, μετά από έναν συνδυασμό κακών κινήσεων και ατυχίας, είχα βρεθεί Σεπτέμβριο μήνα, σε ξένη φοιτητούπολη, χωρίς σπίτι.  

photo: TheEaters.gr
photo: TheEaters.gr

Υπάρχει ένας λόγος που η Φανή είναι πάντα περιτριγυρισμένη από φίλους. Όσο κι αν προσπαθήσεις, δεν γίνεται να μη την αγαπήσεις. Είναι ζεστή, πάντα καλοπροαίρετη και γελαστή και όταν σε φιλάει σε αγκαλιάζει κιόλας. Κάπως έτσι είναι και το “Ντεμοντέ”, το all day cafe που άνοιξε πρόσφατα στη Χάριτος μαζί με τον Παναγιώτη, τον εξπέρ της τάρτας και της σούπας, τον απρόβλεπτο μάγειρα που ξέρει όπως κανείς να συνδυαζει τις γεύσεις και τις λέξεις (εξαιρετικός κειμενογράφος επίσης). Η Φανή και ο Παναγιώτης μοιράζονται πέραν όλων των άλλων την αγάπη τους για το γκουρμέ φαγητό, τη μανία τους για την αναζήτηση των καλύτερων πρώτων υλών, την ανεξάντλητη αγάπη για πειραματισμούς και νέες γεύσεις.

Όταν μπαίνεις στο “Ντεμοντέ”, το άρωμα απο τα φρεσκοψημένα μπισκοτάκια σε υποδέχεται και σε περιβάλλει σαν τρυφερή αγκαλιά. Τα συστατικά του καλύτερου μπισκότου της Αθήνας θα παραμείνουν μυστικά, δύο όμως υλικά ξεχωρίζουν: το άριστης ποιότητας βούτυρο και η πρόδηλη αγάπη.

photo: TheEaters.gr
photo: TheEaters.gr

Κάτι άλλο που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις είναι το τι θα διαλέξεις. Εγώ κάθε φορά πάω για έναν καφέ  ή έστω για τη ζεστή μπίτερ σοκολάτα που απογειώνεται από το τζίντζερ και το ροζ πιπέρι. Καταλήγω να τρώω: Τάρτα με κοτόπουλο και καραμελωμένο κρεμμύδι και σούπα με σπαράγγια, σουφλέ σοκολάτας ή μιλφέιγ πειραγμένο και σκεπασμένο από  λαχταριστές ευωδιαστές φράουλες.

Κι αν θες να πιεις απλώς ένα ποτηράκι κρασί σε συμβουλεύω να το συνοδεύσεις με το πατέ του Παναγιώτη πάνω στα φρυγανισμένα ψωμάκια με μαρμελάδα ντομάτα.

Τα παιδιά δεν δίνουν τις συνταγές τους και καλά κάνουν. Για χάρη της φιλίας μας, όμως, η Φανή θα κάνει μια εξαίρεση:

Κέικ αμυγδάλου με ροδάκινα

Υλικά

  • 180 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 220 γρ.  ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. αμυγδαλόψιχα σε πούδρα
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κονσέρβα ροδάκινα (στραγγισμένα και κομμένα σε φετούλες)
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το φτερό στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα καλά, να ανακατευτούν και να αφρατέψουν.ω Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα στεγνά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα σε πούδρα, το μπέικιν και τη βανίλια.

Τα προσθέτουμε στο αρχικό μας μίγμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά. Απλώνουμε τα ροδάκινα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Τοποθετούμε πάλι στον φούρνο για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι μέσα και να βγαίνει καθαρό.

(Για περισσότερα δείτε και τη σελίδα του Ντεμοντέ στο facebook)

* Η Αριάδνη Λουκάκου είναι φίλη bostanistas.

Περισσότερα άρθρα της Αριάδνης Λουκάκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'