Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Πέντε στολίδια απο τον κήπο

της Γκέλης Βούρβουλη Κάντο μόνος σουΧριστούγεννα

Είναι όμορφα, είναι φυσικά, φτιάχνονται εύκολα και με μηδενικό κόστος. Στολίζουν το σπίτι σας και γίνονται και ωραία δωράκια. Τα υλικά υπάρχουν σε αφθονία, αρκεί να κοιτάξουμε λίγο πιό προσεκτικά γύρω μας.

Τα γιορταστικά βελανίδια  της φωτογραφίας τα εντοπίσαμε στο blog της Kathie, η οποία δίνει πλήρεις οδηγίες για την κατασκευή τους. Κόλλα, γκλίτερ, κορδελάκι - έτοιμα.

To succulent της φωτογραφίας είναι ολοζώντανο, αντέχει αρκετές βδομάδες κι αφού περάσουν οι Γιορτές φυτεύεται σε γλαστράκι χωρίς πρόβλημα. Η ιδέα είναι της Flora Grubb, που τα πουλάει στο Σαν Φρανσίσκο προς $19 το ένα αλλά φτιάχνονται πολύ εύκολα. Αρκεί να μην καταστρέψουμε την ρίζα βάζοντας το γατζάκι για το κρέμασμα.

Απλούστερο δεν γίνεται. Μία διαφανής μπάλα, ένα κλαράκι έλατου, ίσως κι ένα κορδελάκι ή λίγο γκλίτερ κι έτοιμο για το Χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Θα επανέλθουμε με περισσότερες ιδέες για τα ταπεινά κουκουνάρια αλλά σήμερα ξεχωρίζουμε αυτήν. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές μίνι μπαλίτσες και λίγη κόλλα.

Εδώ οι διαφανείς μπάλες γεμίζουν με νερό, στολίζονται και με χρωματιστές χάντρες αν θέλετε και κρεμιούνται στο δένδρο με πολύχρωμα λουλούδια. Πλήρεις οδηγίες στο blog του Birds & Blooms.

Πρόσφατα άρθρα της Γκέλης Βούρβουλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'