Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Σπιτικό παστέλι: με σουσάμι, αμύγδαλο ή φιστίκι;

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τα κρητικά: ομελέτα με τα όλα της

της Ευφροσύνης Κάτσουνα Συνταγέςομελέτα, αυγά, αβρωνιές, λουκάνικο, πιπεριές, τυρί

Αβρωνιές, χωριάτικο λουκάνικο με κομμάτια κρέας, άγριο θυμάρι και τυρομάλαμα. Όλες αυτές οι κρητικές λιχουδιές μαζί με τηγανητές πατάτες και πολλά, πολλά χωριάτικα αυγά συνθέτουν την πληθωρική ομελέτα φούρνου που θα διαβάσετε σήμερα. Όλα τακτοποιημένα με τη σειρά προσφέρουν μια πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων που το μάτι μόνο δεν χορταίνει. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε ό,τι άλλο εσείς προτιμάτε άλλωστε, η ομελέτα είναι ένας καμβάς που ο καθένας αυτοσχεδιάζει ανάλογα τα γούστα και τη διατροφική του κουλτούρα.

Ομελέτα η μεγαλοπρεπής

  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • λίγο γάλα
  • ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 2 λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο
  • αβρωνιές ζεματισμένες
  • 250 γρ. τυρομάλαμα κομμένο σε κύβους
  • 20 αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει με λίγο γάλα και νερό και έχουμε αλατίσει
  • θυμάρι

Βάζουμε τα κρεμμύδια στο γάλα και τα αφήνουμε για ένα μισάωρο. Αυτό το κάνουμε για να φύγει λίγο η σπιρτάδα αλλά και για να μη καούν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, με διάμετρο 32 εκατοστών, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι, τις πιπεριές και τα λουκάνικα. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά. Στρώνουμε τα υλικά μας να πάνε παντού και μετά βάζουμε μια στρώση πατάτες, μια στρώση αβρωνιές, μετά πατάτες, ξανά αβρωνιές και προσθέτουμε τα αυγά.

Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία με το τυρομάλαμα και το θυμάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Ευφροσύνης Κάτσουνα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'