Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γεωπόνε, πώς θα καλλιεργήσω φράουλες;

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σοκολατένια μπισκότα χωρίς καθυστέρηση

της Λεονί Σταφυλά Συνταγέςμπισκότα, σοκολάτα, κακάο

Τα χρονομέτρησα! Από την ώρα που άναψα τον φούρνο να ζεσταίνεται μέχρι που καταβρόχθισα το πρώτο μπισκότο, είχαν περάσει κάτι λιγότερο από 20 λεπτά! Στη γεύση είναι ίδια με τα πιο τέλεια σοκολατένια κούκις. Γίνονται όμως με ελάχιστα, απολύτως συνηθισμένα υλικά. Και μέχρι να σκεφτείς «αχ και νά 'χα κάτι γλυκό», το μπισκότο έχει βγει κιόλας από τον φούρνο!

Μπισκότα σοκολάτας

Για 25-30 μπισκότα

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζανιού κακάο χωρίς ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε μικρά κομματάκια
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι.

Προσθέτω τα κομματάκια του βουτύρου και με τα δάχτυλά μου τα τρίβω μέχρι να ανακατευτούν όλα μαζί και να γίνουν περίπου σαν βρεγμένη άμμος. Με το μαχαίρι κόβω τη σοκολάτα σε χοντρούτσικα κομματάκια και τα ανακατεύω κι αυτά στο μίγμα με το αλεύρι .

Χτυπάω ελαφρά το αυγό και το προσθέτω κι αυτό. Ζυμώνω το μίγμα ελάχιστα να ανακατευτούν καλά όλα.

Σε ένα πιάτο βάζω την ζάχαρη άχνη. Με τα χέρια μου παίρνω λίγο από το μίγμα με τη σοκολάτα και φτιάχνω μπαλάκια, περίπου όσο ένα μικρό καρύδι. Τα πατάω λίγο να γίνουν πιο πλακέ, τα γυρνάω μέσα στην άχνη να καλυφθούν παντού και τα βάζω στο ταψί με την λαδόκολλα.

Τα ψήνω περίπου 8 λεπτά (να είναι καλά προθερμασμένος ο φούρνος). Τα βγάζω και τα αφήνω λίγο να κρυώσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Λεονί Σταφυλά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'