Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το τούρμπο πρωινό θέλει τη φροντίδα του

του Κώστα Τσαούση Συνταγέςπρωινό, υγιεινή διατροφή, βρώμη, ελληνικό γιαούρτι, αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, ξηροί καρποί

Το πιο χορταστικό και θρεπτικό πρωινό είναι εδώ! Θέλει μια καλή προετοιμασία (προκειμένου να αλέσουμε τις νιφάδες βρώμης και μαζί τους τους ξηρούς καρπούς και τα υπερ-φρούτα αλλά και να κόψουμε τα αποξηραμένα φρούτα). Κατά την προετοιμασία δεν θέλει βιασύνες ούτε διεκπεραιωτική διάθεση.

Ας αρχίσουμε να βάζουμε στη θέση τους ορισμένα πράγματα: α) Μακριά από βιομηχανοποιημένα και επεξεργασμένα προϊόντα βρώμης. Οι δικές μου νιφάδες - που της κυνηγώ ως άλλος Ιντιάνα Τζόουνς - προέρχονται από έναν οικογενειακό πετρόμυλο από την επαρχία Μεγαρίδος.

β) Ως προς τους ξηρούς καρπούς - μετά και πειραματισμούς μηνών -, προτιμώ τα λευκά αποφλοιωμένα αμύγδαλα, τα καλά ψημένα φουντούκια και τα εύγεστα καρύδια της Πελοποννήσου. Όλα αυτά αλέθονται όπως και το goji berry - υπάρχει και φρέσκο την περίοδο του καλοκαιριού αλλά και αποξηραμένο όλους τους άλλους μήνες. Ειδικά το goji πρέπει να γίνει εντελώς σκόνη.

γ) Ψιλοκόβουμε τις σταφίδες (ξανθές και μαύρες) αλλά και το μύρτιλλο και την κράνα. Το μύρτιλλο, επειδή είναι μικροσκοπικό σε σύγκριση με τα άλλα, μπορείτε να το περάσετε και από το μπλέντερ. Τι άλλο χρειαζόμαστε;

Εναν κεσέ καλό ξυνούτσικο γιαούρτι. Προτιμώ ένα ελαφρύ από τη Μυτιλήνη μικρής παραγωγής και ελεγχόμενης σταθερής ποιότητας. Φτιάχνω επάλληλα στρώματα από το μείγμα και το γιαούρτι, πασπαλίζω με κανέλα και στην κορυφή βάζω ένα -δυο κομμάτια χειμωνιάτικου νερατζιού (γλυκό του κουταλιού της μαμάς Σοφίας) και σπασμένες μπάρες δημητριακών από τον φούρνο της γειτονιάς μου στην Καλλιθέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Κώστα Τσαούση

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'