Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γεωπόνε, πώς θα καλλιεργήσω φράουλες;

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η σούπα της Δευτέρας: κατάλληλη άνω των 18

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςσούπες, ντομάτες, σκόρδο, Bloody Mary, βότκα

Αν έκανα πάρτυ για μασκαράδες, θα 'ταν σίγουρα ένα από τα εδέσματα. Ποιος θα αντιστεκόταν σε μια σούπα που έχει την ιδέα, τα υλικά και τη σπιρτάδα ενός Βloody Mary; Ανάμεσα στους φρενιασμένους χορούς και το ακόμη πιο ξέφρενο φλερτ, με τα χαλινάρια λυτά, τρώμε και μια σουπίτσα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα. Οι ανήλικοι αποκλείονται.

φωτο: popsugar.com
φωτο: popsugar.com

Σούπα Bloody Mary

  • 3 κονσέρβες ντοματάκια ολόκληρα Κύκνος (των 400 γρ. έκαστο) ή
  • 1 κουτί ντοματάκια και περίπου 800 γρ. ψημένες ντομάτες*
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1-2 κρεμμύδια, κομμένα
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
  • 1 κεφάλι σκόρδο, ψημένο**
  • 2 κουταλιές της σούπας Γούστερσως
  • 1 κουταλάκι χορσράντις
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Βότκα ή Μεσκάλ (κατά βούληση)

Για το τελικό γαρνίρισμα επιλέξτε ανάμεσα σε:

  • τραγανό μπέικον, ψιλοκομμένο σέλερι, καπνιστή πάπρικα, φρέσκο τυρί

Δυσκολία και μπελάς κανένας: βάζετε σε μια βαριά, μαντεμένα το δυνατόν, κατσαρόλα τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τον ζωμό, καρότα, σκόρδο, γούστερως και χορσράντις. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες περίπου. Με το “μπαστούνι” ή με το μπλέντερ λιώνετε το μίγμα και το ξαναγυρνάτε στην κατσαρόλα. Το βάζετε να πάρει μερικές βράσεις ακόμη και αλατίζετε. Σερβίρετε σε μεγάλη σουπιέρα και μετά αφήνετε την πρωτοβουλία στους ομοτράπεζους. Μη ρίξετε στη σουπιέρα τη βότκα ή το μεσκάλ! Αφήστε τα δίπλα απ΄ τα τραγανά μπεϊκονάκια, το τυρί (μοτσαρέλα ή και κατσικίσιο φρέσκο), το σέλερι (για τους πιο λιτοδίαιτους).

Τρώγεται καυτή.

photo: jellytoastblog.com
photo: jellytoastblog.com

*Ψημένες ντομάτες

  • ½ κιλό ντομάτες
  • 2 κεφάλια σκόρδο, ανοιγμένες οι σκελίδες αλλά με το πουκάμισό τους
  • 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 220. Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο. Σε μια βαθιά λεκάνη αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, πιπέρι τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις γυρνάμε με τα χέρια ώστε να λαδωθούν καλά παντού. Τις απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου (που την έχουμε καλύψει με το κατάλληλο χαρτί). Ανάμεσα μοιράζουμε τις σκελίδες του σκόρδου. Τις ψήνουμε ώσπου οι ντομάτες να διατηρούν στην καρδιά την υγρασία, να 'ναι μελωμένες δηλαδή, με στεγνό το περίβλημά τους. Χρειάζονται δύο ώρες οπωσδήποτε.

Τις προσθέτουμε σε σάλτσες, σούπες κλπ. Τη φλοίδα την κρατάτε ή την βγάζετε ανάλογα με τα γούστα σας.

**Ψημένο κεφάλι σκόρδου: καρατομούμε το σκόρδο. Πασπαλίζουμε το άνοιγμα με μπόλικο αλάτι, ραντίζουμε με λάδι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στον φούρνο μία ώρα περίπου ώσπου να μαλακώσει καλά και να πετάγονται οι σκελίδες καθώς τις πιέζουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'