Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Χοιρινό με χυμό πορτοκαλιού και φρέσκο ανανά

της Αμαλίας Λογαρά Συνταγέςχοιρινό, πορτοκάλι, ανανάς

Δεν είναι μόνο για ένα γεύμα. Τρώγεται και ως κρύο πιάτο ενώ χρησιμοποιείται σε σάντουιτς, σε σαλάτες κλπ. Μπορεί να μπει και στην κατάψυξη χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του.

Υλικά

  • χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
  • λάδι
  • βούτυρο
  • μουστάρδα
  • λίγο μέλι
  • σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 ποτήρια χυμός πορτοκαλιού
  • φέτες φρέσκου ανανά
  • γαρύφαλλα


Εκτέλεση 

Πλύνετε καλά το χοιρινό και χαράξτε την επάνω πλευρά μπακλαβαδωτά. Αλατοπιπερώστε το κρέας σε όλη του την επιφάνεια τρίβοντας καλά με το αλατοπίπερο. 

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το βούτυρο, το λάδι, τη μουστάρδα, το μέλι και ψιλοκομμένο το σκόρδο. Αλείψτε με αυτό το μίγμα όλο το χοιρινό.  Στη χαρακωμένη επιφάνεια, σε κάθε της ρόμβο, καρφώστε ένα γαρύφαλλο με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Βάλτε το κρέας στη γάστρα μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού, κλείστε τη γάστρα με το καπάκι της (ή με ένα αλουμινόχαρτο) και ψήστε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς. Τόσες ώρες, όσα κιλά είναι το κρέας.

Μία ώρα πριν τελειώσει το ψήσιμο, αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε τις φέτες του ανανά. Ψήνετε την υπόλοιπη ώρα με ανοιχτή τη γάστρα, καταβρέχοντας το κρέας 3-4 φορές με το ζουμί της γάστρας. Όταν το κρέας ροδίσει καλά, βγάλτε το απ’ τον φούρνο με τις φέτες του ανανά και βάλτε τα σε μια πιατέλα. 

Ωστόσο πάρτε το ζουμί από τη γάστρα και βάλτε το σε ένα κατσαρολάκι να βράσει. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, προσθέστε δύο κουταλιές παγωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε να μελώσει και, αφού κόψετε το κρέας σε φέτες, περιχύστε το μ’ αυτή τη σάλτσα.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αμαλίας Λογαρά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'