Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Mεζές περιωπής στο άψε-σβήσε

του Κώστα Τσαούση Συνταγέςσολομός, μπρικ, γλυκά κουταλιού

Η σημερινή μας συνταγή έχει το πλεονέκτημα της ταχείας παρασκευής. Δεν χρειάζεται περισσός χρόνος προετοιμασίας και όλα είναι θέμα διάθεσης. Κοστίζει κάπως – ανάλογα και με τα υλικά που θα επιλεγούν – αλλά σε αποζημιώνει με το παραπάνω αρκεί να έχεις προβλέψει καλή παρέα και καλό κρασί.

Με τον gourmet μεζέ, την καλή παρέα και το καλό κρασί στα ποτήρια, τα σενάρια μετά προσδοκιών για την... τρίτη εντολή παίρνουν και δίνουν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Για τον μεζέ μας θα χρειαστούμε ως κύρια συστατικά μέρη καπνιστό σολομό, μπρικ και γλυκά του κουταλιού, κατά προτίμηση περγαμόντο και κυδώνι. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τον καπνιστό σολομό αλλά και τα γλυκά του κουταλιού. Πασπαλίζουμε με ροζ πιπέρι και αναμειγνύουμε με ήρεμες κινήσεις και προσθέτουμε ελαιόλαδο και κρέμα βαλσαμικού – τη λευκή, με πορτοκάλι και λεμόνι.

Στο έτοιμο μείγμα, που το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να δοθεί ο χρόνος να δέσουν μεταξύ τους τα αρώματα και οι γεύσεις – οι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους γεύσεις. Στη συνέχεια μοιράζουμε το μπρικ, λίγο ακόμη ροζ πιπέρι και κάποιες σταγόνες ελαιόλαδο ως τελευταία τσαχπινιά.

Υ.Γ.: Προτίμησα ο μεζές να καταναλωθεί μια από τις μέρες που η θερμοκρασία στην Αθήνα είχε πέσει επικίνδυνα χαμηλά αλλά τα πάντα στην κουζίνα ήταν ζεστά, χουχουλιάρικα. Ατμοσφαιρικά. Δύο άνθρωποι μοιράστηκαν με πολύ αγάπη τον μεζέ από το ένα και μόνο πιάτο στο τραπέζι με ένα ποτήρι από το κρασί της ξαδέρφης Λένγκας ανά χείρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Κώστα Τσαούση

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'