Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

11 χρόνια Φεστιβάλ Οινοξένεια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Δεν είναι απλώς φλογέρες με τυρί

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςφύλλο κρούστας, τυριά, κατσικίσιο τυρί, μέλι

Ζεματάνε, πρόσεχε! Κι αν κάψεις τη γλώσσα σου, δεν θα μπορείς να χαρείς αυτή τη νόστιμη μυρωμένη λάβα από κατσικίσιο τυρί και θυμάρι που τη σπιρτάδα τους γλυκαίνει το ελάχιστο μέλι. Τραγανό, κριτσανικό το φύλλο και ετοιμάζονται πανεύκολα. Στεφανώνουν ωραία μια σαλάτα ξινούτσικη και πιπεράτη, με ρόκα ας πούμε ή ραντίτσιο.

photo: drizzleanddip.com
photo: drizzleanddip.com

Φλογέρες με κατσικίσιο τυρί, θυμάρι και μέλι

  • 1-2 φύλλα κρούστας
  • θυμάρι φρέσκο
  • λιωμένο καλό βούτυρο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • 125 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι

Ανάβω τον φούρνο να ζεσταθεί στους 180 βαθμούς (πάνω κάτω). Ξετυλίγω ένα φύλλο προσεκτικά πάνω στο τραπέζι της κουζίνας και το κόβω πρώτα κατά μήκος κι έπειτα κατά πλάτος για να έχω τέσσερα ισομεγέθη κομμάτια. Κατά τον ίδιο τρόπο κόβω και το άλλο φύλλο. Το κάθε κομμάτι που θα προκύψει είναι περίπου 15 επί 20 εκατοστά. Στιβάζω τα κομμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.

  1. Λαδώνω ή βουτυρώνω καλά κάθε φύλλο. Πασπαλίζω θυμάρι την επιφάνεια. Στη μία άκρη του φύλλου απλώνω μια παχουλή γραμμή τυριού. Στάζω μέλι πάνω στο τυρί. Επειτα ρολάρω/τυλίγω το φύλλο με το μελωμένο τυρί. Επαναλαμβάνω μέχρι να φτιάξω όλα τα πουράκια.
  2. Απλώνω χαρτί φούρνο σε ταψάκι και αραδιάζω τα πουράκια. Με ένα πινέλο λαδώνω ή βουτυρώνω και την εξωτερική επιφάνεια και ψήνω για 20 λεπτά περίπου να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια.

Μην τα αφήσετε να μαλακώσουν και να κρυώσουν: καυτά και τραγανά είναι το μυστικό τους.

[Παραλλαγή συνταγής από το drizzleanddip.com]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'