Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σαλάτα προεκλογική: κόκκινη με πινελιές

του Κώστα Τσαούση Συνταγέςπαντζάρια, πορτοκάλι, ξηροί καρποί, φιστίκια

Οι γιορτές φεύγουν, οι εκλογές έρχονται και εμείς ξεκινάμε... διατροφή και άσκηση σε ορθολογικό πλαίσιο. Έτσι, η σημερινή μας πρόταση έχει δείξει προτίμηση στα λαχανικά, τα φρούτα (φρέσκα και αποξηραμένα), τους ξηρούς καρπούς και τις υπερτροφές!

Ξεκινάμε από τα παντζάρια - μας χρειάζονται και οι βολβοί και τα φύλλα. Οι βολβοί - 3 με 4 αρκούν - θα ψηθούν μέσα σε αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς, ενώ τα φύλλα τα πλένουμε καλά και αφήνουμε προς το παρόν στην άκρη – θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για να υποδεχθούν τα ψημένα παντζάρια και την σεπτή ακολουθία τους.

Θα χρειασθεί επίσης ένα μεγάλο και ζουμερό πορτοκάλι. Το ξεφλουδίζουμε, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και προσέχουμε να κρατήσουμε με κάθε τρόπο τον χυμό τους.

Αναμειγνύουμε τα παντζάρια με το πορτοκάλι και η σαλάτα μας αρχίζει να παίρνει κόκκινο χρώμα, ένα γεγονός ικανό να μπερδέψει και τους καλύτερους δημοσκόπους και εκλογολόγους καθώς οι νησίδες του πορτοκαλί χρώματος ερεθίζουν δημιουργικά το μάτι και όχι μόνο.

Το μείγμα μεταφέρεται στο πιάτο στη βάση του οποίου έχουν τοποθετηθεί τα παντζαρόφυλλα – η πρασινάδα του πιάτου και της σαλάτας, αναγκαία και απαραίτητη αν και πικρή επίγευση στο τέλος της μπουκιάς.

Προσθέτουμε μια χούφτα ξηρούς καρπούς – φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκι Αιγίνης, κουκουνάρι - , μια χούφτα υπερτροφές - μύρτιλο, κράνα - μια χούφτα ξανθιές και μαύρες σταφίδες και μια κουταλιά νιφάδες βρώμης.

Για το τέλος, κρατήσαμε τη σως. Ο χυμός του πορτοκαλιού μαζί με μερικές κουταλιές εξτρα παρθένο ελαιόλαδο μαζί με λευκή κρέμα βαλσαμικού, με πορτοκάλι και λεμόνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε στη σως τα goji berries. Την  αφήνουμε για λίγο στη άκρη έτσι ώστε να έχουν μουλιάσει αρκετά τα goji. Στη συνέχεια, περιχύνουμε την σαλάτα μας με τη σως και προσθέτουμε και λίγα φουντούκια και αμύγδαλα για... διάκοσμο.

Η σαλάτα μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε υποψία εκδήλωσης... φανατισμού και όχι μόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Κώστα Τσαούση

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'