Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το σοκολατένιο όραμα φόρεσε τα γιορτινά του

της Γκέλης Βούρβουλη ΣυνταγέςΧριστούγεννα, σοκολάτα, μπισκότα, μους, καρύδια, ρόδι

Στο φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, εκτός από τις σαλάτες και το ντιπ με τον τίτλο «Ελληνίδα Θεά» που ανακάλυψα στους New York Times και ενθουσίασε τα πλήθη, έφτιαξα και το εορταστικό γλυκό. Δεν έψαξα για κάτι καινούργιο, όμως. Πήρα τη συνταγή του γνωστού σοκολασμένου οράματος και την στόλισα για τα Χριστούγεννα με δύο απλά υλικά: καρύδια και ρόδια. Το αποτέλεσμα φωτογραφήθηκε με όλα τα smartphone, τα tablet και τις φωτογραφικές μηχανές της παρέας πριν καταβροχθιστεί με κραυγές ηδονής.

Για τη βάση έτριψα στο μούλτι 25 μπισκότα oreo και 100 γρ. καρύδια, τα ανακάτεψα με 2 κουταλιές βούτυρο, τα έστρωσα στη βάση του δίσκου και τον έβαλα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Καθάρισα τους σπόρους από δύο ώριμα ρόδια και άπλωσα μία λεπτή στρώση πάνω από τη βάση του γλυκού.

Για τη μους
Υπολογίζουμε 30 γραμμάρια σοκολάτα και 1 αυγό για κάθε άτομο.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαιν μαρί.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαλακιά μαρέγκα.
Χτυπάμε πολύ ελαφρά τους κρόκους και τους ανακατεύουμε με τη σοκολάτα.
Παίρνουμε μία κουταλιά από τη μαρέγκα, την ανακατεύουμε καλά στη σοκολάτα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα ασπράδια «διπλώνοντας» προσεκτικά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.
Βγάζουμε τον δίσκο από το ψυγείο, προσθέτουμε τη μους πάνω από τους σπόρους του ροδιού και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Για την ganache
Βάζουμε 180γρ. κρέμα γάλατος και δύο κουταλάκια βούτυρο να βράσουν ενώ ψιλοκόβουμε 200 γρ. κουβερτούρα. Λίγο πριν πάρει βράση η κρέμα, την βγάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο, γυαλιστερό αποτέλεσμα. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, το περιχύνουμε με τη ganache και το ξαναβάζουμε για μία ώρα. Μόλις σταθεροποιηθεί η ganache, διακοσμούμε με τους σπόρους ροδιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Γκέλης Βούρβουλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'