Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σπετζοφάι το βολιώτικον

του Πιο Καλού Μαθητή Συνταγές

Σπέτζα στα βολιώτικα – θεσσαλική διαλεκτό, είναι η πιπεριά. Άρα σπετζοφάι είναι το φαγητό με τις πιπεριές.

Θέλουμε 3 μεγάλες μελιτζάνες, 1 κιλό πιπεριές πράσινες κόκκινες, κίτρινες.
Σε ένα ταψί, κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και βάζουμε το ταψί σε ένα καλά ζεσταμένο φούρνο, χωρίς λάδι, για 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε μια βαθιά κατσαρόλα κόβουμε σε ροδέλες ½ κιλό χωριατικά λουκάνικα ήαν θέλουμε να είναι πιο πικάντικο, 300 γραμ. σουτζούκι χωριάτικο, βάζουμε 3 τομάτες ξεφλουδισμένες, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και μισό φλιτζάνι του καφέ καλό λαδί. Αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Πιθανόν να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμη ούτος ώστε να έχουμε πάντα λίγο ζουμάκι.

Στο ταψί με τα λαχανικά, ρίχνουμε λίγο αλατάκι, το βγάζουμε από τον φούρνο και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας με την σάλτσα και τα λουκάνικα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί ακόμη για 10 λεπτά.

Κόκκινο κρασί μπρούσκο και καλή Όρεξη. Είπαμε βεβαία ότι είναι μια light edition, παρόλα αυτά είναι ένα βαρύ, νοστιμότατο όμως ελληνικό φαγητό.

*Ο Πιο Καλός Μαθητής του Ηλία Μαμαλάκη μοιράζεται όσα έμαθε στο πλευρό του δασκάλου.

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'