Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Χριστουγεννιάτικο δεκατιανό

του Κώστα Τσαούση Συνταγέςγαλοπούλα, μανούρι, παντζάρια, κάστανα

Ανάμεσα στα ψώνια και τις τελευταίες εκκρεμότητες στη δουλειά και το σπίτι, ένα καλό, χορταστικό και συνάμα εορταστικό δεκατιανό είναι ό,τι χρειάζεται για να μας δώσει την απαιτούμενη ενέργεια.

Τα υλικά μας - ένα προς ένα – τα αραδιάζω στο... χαρτί και τα χαίρομαι μόνο και μόνο που τα γράφω. Γαλοπούλα (φέτες ψητής γαλοπούλας από την Καρδίτσα), μανούρι (επίσης θεσσαλικής καταγωγής), φέτες ψωμιού από χαρουπάλευρο, ψητό παντζάρι, κάστανο (γλυκό του κουταλιού), μέλι με τσίλι, μείγμα αλεσμένων ξηρών καρπών (κουκουνάρι, φιστίκι Αιγίνης, καρύδι, φουντούκι, αμύγδαλο).

Σε ένα μεγάλο πιάτο τοποθετούμε μια φέτα ψωμιού από χαρουπόλευρο. Πάνω του απλώνουμε το άλειμμα - μανούρι που το έχουμε πρώτα περάσει από το μπλέντερ και το έχουμε βοηθήσει με λίγες σταγόνες γάλα. Ακολουθεί μία ή δύο φέτες ψητής γαλοπούλας και πάνω της ακόμη λίγο άλειμμα και μέλι. Για... κερασάκι, μια μικρή αποξηραμένη κόκκινη πιπερίτσα.

Δίπλα της παρατάσσεται το ψητό παντζάρι σε φέτες. Γαρνίρεται με το μείγμα των ξηρών καρπών και με τα γλυκά κάστανα (κομμένα στη μέση). Λίγο ελαιόλαδο και καπνιστή πάπρικα είναι οι τελευταίες τσαχνιπιές.

Καλή όρεξη και καλή δύναμη.
Καλά Χριστούγεννα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Κώστα Τσαούση

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'