Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γεωπόνε, πώς θα καλλιεργήσω φράουλες;

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η σούπα της Δευτέρας: κατακόκκινη και καπνιστή

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςσούπα, πιπεριές

Φέτος δεν κάναμε δέντρο. Μια γιρλάντα με φωτάκια στον τοίχο και μια αγκαλιά κουμαριές μας αρκεί για χριστουγεννιάτικο στόλισμα. Φτιάξαμε όμως μια κατακόκκινη σούπα να μας φτιάξει τη διάθεση. Κόκκινη σαν χριστουγεννιάτικη αγάπη αλλά με άρωμα ανάμνησης καλοκαιριού.

Photo: simplebites.net
Photo: simplebites.net
  • 5 τροφαντές κόκκινες πιπεριές
  • 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
  • αλάτι  και πιπέρι
  • 4 κουταλιές γιαούρτι ανάμικτα, για το γαρνίρισμα
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας

Ψήνω τις πιπεριές στο γκριλ: πρώτα απ’ τη μια πλευρά μέχρι να αρχίσει να σκάει η φλοίδα στη σάρκα τους κι έπειτα από την άλλη. Υπολογίζω ότι χρειάζεται ένα δεκάλεπτο η κάθε πλευρά τους. Τις αφήνω στην άκρη να κρυώσουν τόσο όσο για να μπορώ να τις πιάσω με τα χέρια.

Τις καθαρίζω, από σπόρια, κοτσάνι και τη φλοίδα τους. Τις χωρίζω σε κομμάτια – με το χέρι.

Ζεσταίνω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα της σούπας. Ξανθίζω το κρεμμύδι και μετά από τα πρώτα 4-5 λεπτά ρίχνω και το σκόρδο. Προσθέτω τον ζωμό (τον έχω δίπλα, καυτό), το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνω και τις ψημένες πιπεριές μαζί με την καπνιστή πάπρικα για έξτρα "πιπερίλα". Δυνατή φωτιά ώσπου να πάρει καλή βράση κι έπειτα μεσαία για 15-20 λεπτά, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

Πετάω το φύλλο της δάφνης κι έπειτα με το “μπαστούνι” ή στον μαμαδίστικο μύλο των λαχανικών, κάνω τη σούπα κρέμα. Μοιράζω στα πιάτα, με μια κουταλιά γιαούρτι στην καρδιά του πιάτου και μπόλικο μαϊντανό. Μια κλωστούλα ωμό ελαιόλαδο, επιβάλλεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'