Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Παντοπωλείο της Στοάς των Αθανάτων: και bostanistas και με ψηφιακό καλάθι

του Δημήτρη Μπούτου Παντοπωλείο Στοάς των Αθανάτων

Και ποιος δεν έχει περάσει, έστω άπαξ, από το Παντοπωλείο στη Στοά των Αθανάτων, δίπλα στη Βαρβάκειο; Ανάμεσα σε ουζερί και κρεοπωλεία, στα σπλάχνα της αγοράς της πόλης, από το 1957 (οπότε και ο Σάββας Ψυχογιός εγκατέστησε τη μικρή του επιχείρηση) ως σήμερα, όποιος αναζητά ελιές, αλίπαστα και τουρσιά όλων των ειδών αλλά κορυφαίας ποιότητας, ξέρει πως εκεί θα απευθυνθεί. Και κάτι παραπάνω: από το 2011 και μετά, όταν η επιχείρηση πέρασε στη Λουίζα Ψυχογιού και τον σύζυγό της, Σταμάτη Φλαμπούρη, το παντοπωλείο αναμορφώνεται διαρκώς, τα ράφια του πλουτίζουν με νέα προϊόντα.

Photo: Δάφνη Κουγέα
Photo: Δάφνη Κουγέα

Τα πιο πρόσφατα όμως και χαρμόσυνα χαμπέρια είναι εκείνα του e-shop του Παντοπωλείου. Εδώ και κάμποσες μέρες στη διαδικτυακή σελίδα του στήνεται ένα ψηφιακό κατάστημα με στόχο όλα τα καλούδια να μπαίνουν στο εικονικό σου καλάθι και να παραδίδονται κατ' οίκον.  

Μαζί με αυτή την ευκολία, το Παντοπωλείο επιφυλάσσει κάτι άλλο που είναι και δικό μας: συνεργαζόμαστε άμεσα, γίνεται το μπακάλικο των bostanistas. Δείτε πώς το περιγράφει το Παντοπωλείο της Στοάς:  

Photo: Δάφνη Κουγέα
Photo: Δάφνη Κουγέα

«Στη δική μας πραμάτεια που υπήρχε ήδη προστέθηκαν προϊόντα από παραγωγούς που εκτιμούσαν οι bostanistas, τους είχαν παρουσιάσει στον ιστότοπό τους και μας τους συνέστησαν. Θα τους δείτε όλους εδώ, παλιούς και καινούργιους.

Photo: Δάφνη Κουγέα
Photo: Δάφνη Κουγέα

Στόχος μας με τους bostanistas δεν είναι να δημιουργήσουμε κατάστημα πώλησης ειδών gourmet για πλούσιους αγοραστές αλλά ούτε να ανταγωνιστούμε τα μαζικά προϊόντα των σουπερμάρκετ. Θέλουμε να φθάσουν στους καταναλωτές ποιοτικά ελληνικά προϊόντα σε λογικές τιμές, προσαρμοσμένες στην σημερινή κατάσταση κρίσης. Για τούτο έχουμε πολλές εκατοντάδες είδη από όλες τις γωνιές της ελληνικής γης (αλλά και από το εξωτερικό για είδη που δεν παράγει ο τόπος μας)».

Έτσι, όποιος έστω και πρόχειρα περιδιαβεί στις λίστες του, θα βρει μεταξύ άλλων μανιτάρια καπνιστά από το Κέντρο σπάνιων μανιταριών, παξιμάδια, μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού της υποδειγματικής Αρκαδιανής αλλά και εκείνες τις αξεπέραστες σε γεύση με την ένδειξη Αμανίτα, του bostanista Φιλάρετου Ψημμένου. Και τα χειροποίητα σαπούνια της Ελιάς από τη Ντιάνα και τον Λάμπη Παπαγεωργόπουλο, στο Λεβίδι Αρκαδίας. Η εκλεκτή πραμάτεια του Παντοπωλείου εμπλουτίστηκε με πολλούς παραγωγούς που κι εμείς εκτιμούμε αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς 300 ακόμη προϊόντα θα προστεθούν τις προσεχείς ημέρες. 

«Το παντοπωλείο των bostanistas» λοιπόν και δίπλα στα νέα προϊόντα όλα τα δοκιμασμένα και νόστιμα “με το ζύγι”: ελιές Καλαμών, Αμφίσσης, θρούμπες Χαλκιδικής, ανάλατες Βόλου, Μυτιλήνης, Κρητικές, μεγάλες, με πλούσια σάρκα, μα και μικρότερες, λιπόσαρκες και ζαρωμένες. Αλίπαστα και καπνιστά ψάρια: ρέγκα Ισλανδίας, φρέσκια ελληνική λακέρδα από το Αιγαίο, σκουμπριά, σαρδέλες, βακαλάοι και οι διάσημες αντσούγιες Ισπανίας σε αλάτι.

Ο στόχος του Παντοπωλείου, με την επιλογή της συγκεκριμένης γκάμας, είναι ξεκάθαρος: ποιοτικά προϊόντα, ελληνικά αλλά και όσα δεν παράγονται εγχώρια, σε τιμές λογικές, προσαρμοσμένες στα σφιγμένα μας πορτοφόλια. Η Λουίζα και ο Σταμάτης, θέλοντας να συμβάλλουν στην προσπάθεια για αναβάθμιση του αθηναϊκού κέντρου, ζήτησαν από τους γείτονές και συμφώνησαν να διευκολύνουν τους επισκέπτες του e-shop τους με έκπτωση - ένα ακόμα κίνητρο για επίσκεψη και βόλτα στη μυρωδάτη αγορά. Έτσι η επικοινωνία με τους αγοραστές ξαναγίνεται άμεση, διαπροσωπική.

Σε κάθε εκδοχή του, είτε με ψηφιακό είτε με ψάθινο καλάθι, το Παντοπωλείο της Στοάς μένει πιστό στην παλιά παράδοση της Κεντρικής αγοράς συνδυάζοντας ποικιλία, ποιότητα, τιμές προσιτές αλά και εξυπηρέτηση σύγχρονη, άμεση, προσαρμοσμένη στην εποχή.

Στην επίσημη σελίδα του, stistoa.gr, βρίσκονται όλα αναλυτικά: προϊόντα, παραγωγοί, τρόποι παραγγελίας και επικοινωνίας με το Παντοπωλείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'