Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Ας αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι με ένα ραβανί

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Όταν το ψάρι έγινε πίτα

της Αμαλίας Λογαρά Συνταγέςπίτα, ψάρι, μανιτάρια

Μια εκλεκτή και ξεχωριστή πίτα από ψάρι (ή κομμάτια ψαριού μαγειρεμένου που περίσσεψαν). Βάλτε τα στην κατάψυξη αφού τα καθαρίσετε και, όποτε έχετε διάθεση, φτιάξτε την πίτα που σας προτείνω.  

Υλικά (για ένα μέτριο ταψί)

  • 350 γραμμάρια ψαχνό από βρασμένο ή ψημένο ψάρι
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια λευκά
  • 1 μεγάλο πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • ½ φινόκιο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 κουταλιές της σούπας ούζο
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 2 χωριάτικα φύλλα - δείτε τον τρόπο ετοιμασίας τους εδώ  

Εκτέλεση

Ετοιμάστε το ψάρι. Βράστε το ή ψήστε το και καθαρίστε με μεγάλη προσοχή τα κόκκαλα. Κόψτε το σε μικρά-μικρά κομμάτια. Βάλτε στο τηγάνι το λάδι με το κρεμμύδι να μαραθεί. Προσθέστε το πράσο, τα μανιτάρια και, συνεχίζοντας το μαγείρεμά τους, προσθέστε το φινόκιο. Όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα.

Στη συνέχεια ρίξτε τα κομμάτια του ψαριού, τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια, αλατοπιπερώστε και σβήστε με το ούζο. Αφού πάρει μια-δυο βράσεις, κατεβάστε απ’ τη φωτιά και προσθέστε τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Απλώστε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί, ρίξτε τη γέμιση από πάνω ομοιόμορφα και σκεπάστε την με το άλλο φύλλο. Χαράξτε την πίτα, λαδώστε την, ραντίστε την με λίγο νερό και ψήστε σε 160 βαθμούς στον αέρα, για μία ώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αμαλίας Λογαρά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'