Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Του καφέ οι σπεσιαλίστες

του Δημήτρη Μπούτου καφές, ρόφημα, εσπρέσσο, Nespresso

Τον βάζουμε σε κέικ, σε μπισκότα, γλυκίσματα, όμως το βασίλειο του καφέ ήταν, είναι και θα μείνει για πάντα ένα: το φλιτζάνι του. Δεν μπορείς να θεωρείσαι σοβαρός καφεμανής αν δεν έχεις ερευνήσει τρόπους να ετοιμάσεις εντός των τειχών, με μηχανές οικιακής χρήσης, καφέ εφάμιλλο με τα προσεγμένα σου στέκια. Είναι η σπιτική μας εμμονή και το πιο πρόσφατο σχετικό απόκτημα (καινούργιο κοσκινάκι μου...) η κομψή Krups Inissia Sky Blue της Nespresso. Από τη μέρα που βρήκε τη θέση της στον πάγκο, οι δοκιμές και οι πειραματισμοί δεν έχουν σταματήσει. Έχει όμως και συνοδεία εκλεκτή: το Aeroccino, σκεύος που ετοιμάζει πανεύκολα συννεφένιο αφρό γάλακτος, κρύο ή ζεστό. 22 φίνες διαφορετικές ποικιλίες - η βάση για τα γευστικά μας παιχνίδια. Στα τεχνικά (για τους γνωρίζοντες) οι προηγμένης τεχνολογίας μηχανές της Nespresso έχουν πίεση 19 bar, που (για τους μη γνωρίζοντες) σημαίνει πως αποδίδουν στα μάξιμα τη γεύση και το άρωμα του καφέ. Και εντάξει, τα κλασικά ροφήματα λίγο - πολύ τα έχουμε δοκιμάσει ήδη, για το κάτι παραπάνω όμως; Άρχισα να ψάχνω συνταγές που παίζουν με βάση τον καλό εσπρέσο, ιδού τέσσερις δελεαστικές και ενδιαφέρουσες:

Nespresso Affogato
Το παιχνίδι ξεκινά με παγωτό - ένα ξυλάκι σοκολάτα, βανίλια ή όποια γεύση αγαπάμε.

  • 1 κάψουλα Nespresso (Espresso 40ml)
  • 1 μικρό παγωτό ξυλάκι σε γεύση του γούστου σας

Ετοιμάζουμε καφέ σε άνετο ποτήρι με 1 κάψουλα Nespresso των 40 ml. Εμβαπτίζουμε το ξυλάκι παγωτού και περιμένουμε να μαλακώσει λίγο. Η συνέχεια δική μας: είτε περιμένουμε να λιώσει και να δώσει στον καφέ πλούσια κρέμα ή γευόμαστε εναλλάξ τον καφέ και το ποτισμένο με δυνατό εσπρέσο παγωτό πριν χαθεί από το ξυλάκι.

Nespresso Corretto
Για λεπταίσθητους, όσους θα εκτιμήσουν το μικρό κάτι που κάνει τη διαφορά.

  • 1 κάψουλα Nespresso (Espresso 40 ml ή Lungo 110 ml)
  • 1 stick βανίλιας
  • μαύρο ρούμι
  • ζάχαρη (προαιρετικά)

Γεμίζουμε ένα δοχείο ψεκασμού με ρούμι και μέσα του βυθίζουμε ένα stick βανίλιας για να αρωματιστεί. Σύντομο ανακάτεμα ανακινώντας το μαλακά και κυκλικά και ψεκάζουμε το φλιτζάνι μία, δύο, τρεις φορές - θέλουμε το ρούμι και η βανίλια να έχουν παρουσία αισθητή. Ετοιμάζουμε στο ίδιο φλιτζάνι, με τον συνήθη τρόπο, 1 κάψουλα Nespresso των 40 ή των 110 ml και ψεκάζουμε στο τέλος, μία φορά, την κρέμα του καφέ. Ζάχαρη ναι, για όσους τον προτιμούν γλυκό. Κι αν δεν πολυσυμπαθείτε ή δεν σας βρίσκετε ρούμι, δοκιμάστε με Amaretto, θα το αντικαταστήσει επάξια.

Nespresso Flavoured Capuccino
Εδώ αρχίζουν τα ωραία κόλπα, όταν ο καφές μπλέκεται με αρώματα και ευωδιές απρόσμενες, που όμως ταιριάζουν γάντι. Τα αναγκαία:

  • 1 κάψουλα Nespresso (Espresso 40 ml)
  • 80 ml γάλα πλήρες
  • 20 ml σιρόπι φράουλα, καραμέλα ή άλλη γεύση
  • κακάο ή τριμμένη σοκολάτα Nespresso

Προσθέτουμε στο πολύτιμο Aeroccino, το σκεύος που παρασκευάζει ζεστό και κρύο αφρό γάλακτος, το γάλα, 20 ml σιρόπι της αρεσκείας μας και επιλέγουμε τη λειτουργία για ζεστό αφρό. Ετοιμάζουμε 1 κάψουλα Nespresso των 40 ml, απογεμίζουμε το φλιτζάνι με τον αφρό και διακοσμούμε, για να χαρεί και το μάτι, με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα Nespresso. Αν θέλουμε ακόμα πιο αρωματισμένο τον καφέ, 10 ml επιπλέον σιρόπι στον espresso είναι ό,τι πρέπει.

Nespresso Flavoured Latte Macchiato
Το αγαπημένο μου: ο δεύτερος ή τρίτος καφές της μέρας θέλω να είναι γαλακτερός - όχι δυνατός όσο ο πρώτος, σίγουρα όμως εύγευστος, οπότε:

  • 1 κάψουλα Nespresso (Espresso 40 ml)
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • 20 ml σιρόπι της αρεσκείας μας (ιδεώδες το Chocolate Cookie)

Ξανά επιστρατεύουμε το Aeroccino, όπου αδειάζουμε το γάλα και 20 ml από το σιρόπι που διαλέξαμε. Επιλέγουμε κι εδώ τη λειτουργία του ζεστού αφρού γάλακτος. Ρίχνουμε στην κούπα μας τον αφρό και προσθέτουμε καφέ από 1 κάψουλα Nespresso των 40 ml.

Τέσσερις βασικές ιδέες για να ξεκινήσουν τα παιχνίδια και οι πειραματισμοί. Ένα κλικ εδώ nespresso.com/recipes για κάμποσα ενδιαφέροντα κόλπα και άλλο ένα εδώ nespresso.com για δελεαστικά δώρα: μηχανές, κάψουλες, συνοδευτικά μπισκότα - κορυφαία τα σοκολατένια τους φινανσιέ - και, ασφαλώς, τα πολύτιμα, βοηθητικά για την παρασκευή σκεύη.

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'