Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Θερινό ριζότο με θράψαλα Ατλαντικού και μανιτάρια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Βραχάκια για μεγάλους και μικρούς

της Στέλλας Αλαφούζου Συνταγέςσοκολάτα, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης, βραχάκια, φιστίκια

Τα σοκολατάκια βραχάκια τα δοκίμασα για πρώτη φορά στη Σύρο και εθίστηκα. Το ολόκληρο αμύγδαλο, αλλά και που δεν έχουν όλα τους ένα σχήμα όμοιο και βαρετό, ήταν οι δύο βασικοί λόγοι. Με τα χρόνια, όπου έπαψε να μου αρέσει η σοκολάτα γάλακτος, βρήκα τον τρόπο να τα έχω στην πιο σοβαρά σοκολατένια εκδοχή τους. Με bitter ή αλλιώς υγείας.

Photo: preventionrd.com
Photo: preventionrd.com

Υλικά

  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα  ή, αν θέλετε, γάλακτος
  • 300 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα και ελαφρώς θρυμματισμένα

Στο αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσω λάδι ή βούτυρο, περνάω δυο - τρεις βόλτες τα αμύγδαλα. Δεν τα αποφλοιώνω. Στη συνέχεια λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Προσθέτω τα αμύγδαλα και ανακατεύω ώστε να καλυφθούν καλά από τη σοκολάτα. Σε ένα ταψάκι στρώνω λαδόκολλα και με το κουτάλι φτιάχνω μικρά βραχάκια. Πασπαλίζω με το θρυμματισμένο φιστίκι και τα βάζω στο ψυγείο.

Την ίδια ακριβώς διαδικασία μπορούμε να εφαρμόσουμε με φουντούκια, φιστίκια ή όποιον άλλον ξηρό καρπό θέλουμε. Γιατί όχι και με μείγμα αυτών; 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Στέλλας Αλαφούζου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'