Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Σαββατιανό, ο θησαυρός των Μεσογείων

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Νουντλς με κοτόπουλο αλά ελληνικά

της Μαρίας Πετρίδη Συνταγέςζυμαρικά, νουντλς, κοτόπουλο, καρότο, πράσο, κρεμμύδι, μπρόκολο, πιπεριές

Η κινέζικη κουζίνα και γενικώς οι πολύ εξωτικές γεύσεις δεν είναι τα φόρτε μου. Μου αρέσουν ωστόσο πολύ τα νουντλς κι έτσι πριν μερικά χρόνια αποφάσισα να δοκιμάσω να τα φέρω πιο κοντά στις δικές μου γεύσεις χρησιμοποιώντας αγαπημένα μου λαχανικά, πολύ λεμόνι και ρίγανη που την λατρεύω. Το πείραμα πέτυχε, το μεσογειακό μου ταμπεραμέντο ταίριαξε μια χαρά με τα νουντλς και η συνταγή καθιερώθηκε στο εβδομαδιαίο μενού μας. Είναι πανεύκολη – όλος ο μπελάς είναι μόνο το κόψιμο των λαχανικών - γρήγορη και πανάλαφρη. Αν δεν τρώτε κρέας, μπορείτε να την κάνετε και χωρίς κοτόπουλο. Επίσης μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε κι όποιο άλλο λαχανικό σας αρέσει όπως π.χ. κολοκυθάκια ή μπρόκολο. Α! και για σκεύος προτείνω να χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό.

photo: Μαρία Πετρίδη
photo: Μαρία Πετρίδη

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 πακέτο φαρδιά νουντλς (εγώ προτιμώ τα νουντλς αυγών)
  • 2 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 μπρόκολο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί
  • άνιθο (ή/και μαϊντανό)
  • ελαιόλαδο
  • τον χυμό ενός μεγάλου λεμονιού 
  • ½ ποτήρι  ρακή ή λευκό κρασί
  • ρίγανη
  • αλάτι & πιπέρι

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρομεσαία κομμάτια. Κόβουμε επίσης τις πιπεριές σε καρεδάκια ή λωρίδες, τα καρότα και το πράσο σε λεπτές ροδέλες  ενώ από το μπρόκολα κόβουμε και κρατάμε τις τουφίτσες.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο - υπολογίστε γύρω στις 4-5 κουταλιές της σούπας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμένα φιλετάκια του κοτόπουλου, μόλις αυτά ροδοκοκκινίσουν προσθέτουμε τα λαχανικά. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε μισό λεπτό να «ιδρώσουν» και να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρακή ή το κρασί και, όταν το αλκοόλ εξατμιστεί, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και 2-3 κούπες νερό (ζεστό αν έχουμε βραστήρα) έτσι ώστε να σκεπαστούν τα υλικά μας. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία – όχι πολύ, περίπου στη μέση - και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν περίπου 30-40 λεπτά, πάντα σκεπασμένα έτσι ώστε να μην εξατμιστούν τα υγρά. Ψιλοκόβουμε μια χούφτα άνηθο και τον προσθέτουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Προσθέτουμε κάμποσο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τα νουντλς. Τα αφήνουμε 5 λεπτά να μαλακώσουν και κατόπιν τα μεταφέρουμε (χωρίς το νερό) στο σκεύος με τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Τα αφήνουμε να βράσουν «στα ζουμιά τους» όλα μαζί για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε μια πρέζα ή και παραπάνω ρίγανη και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε, ορμάμε κι ο τελευταίος πλένει τα πιάτα.

Περισσότερα άρθρα της Μαρίας Πετρίδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'