Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σοκολατάκια στο καταφύγιο

της Αλέκας Κυφιώτη Συνταγέςσοκολάτα, σοκολατάκια

Με τα σοκολατάκια αυτά κέρδισα ένα διαγωνισμό σε ένα καταφύγιο. Τα θυμήθηκα τώρα που κρύωσε ο καιρός και μου ήρθε ξανά έντονη η νοσταλγία για σκι, κρύο, χιόνια, βουνό και ευχάριστες μαζώξεις γύρω από το τζάκι το βράδυ με παιχνίδια, κιθάρες και καταπονημένους μύες.

«Το επόμενο Σάββατο δεν θα παίξουμε επιτραπέζια αλλά θα κάνουμε ένα διαγωνισμό μαγειρικής» είπε ο Νώντας. «Να έρθετε προετοιμασμένοι. Θα φτιάξουμε όλοι από κάτι. Το έδεσμα που θα κερδίσει θα πρέπει όχι μόνο να είναι νόστιμο, αλλά να φτιάχνεται πολύ γρήγορα και να αποτελείται από λίγα υλικά που κουβαλιούνται εύκολα, και χρειάζονται το μίνιμουμ των κατσαρολικών. Ο νικητής κερδίζει την κάρτα του σκι λιφτ της επόμενης ημέρας». Ένοιωσα λες κι αυτός ο διαγωνισμός ήταν κομμένος και ραμένος για τα αγαπημένα μου σοκολατάκια. Αυτά που φτιάχνονται «με υλικά περιπτέρου», όπως λέει κι ο Τζώρτζης. Εννοείται πως κέρδισα με συνοπτικότατες διαδικασίες.

Υλικά (για περίπου 50 σοκολατάκια)

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 6 σοκοφρέτες
  • 600 γρ. μερέντα

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι. Στο καταφύγιο την έλιωσα στο γκαζάκι. Στο σπίτι μου την λιώνω σε φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα ταψί μιας χρήσης θρυμματίζουμε τις σοκοφρέτες και τις αναμειγνύουμε με τη μερέντα και τη λιωμένη κουβερτούρα. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα μέχρι να στερεοποιηθεί. Όταν σφίξει, κόβουμε με το μαχαίρι τετράγωνα κομματάκια. Τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα. Πετάμε το ταψί μιας χρήσης και πλένουμε μόνο το κατσαρολάκι μέσα στο οποίο λιώσαμε την κουβερτούρα.

Στο καταφύγιο τα φάγαμε εν ριπή οφθαλμού μέσα από το ταψάκι. Στο σπίτι τα προσφέρω μέσα σε χαρτάκια από κάπκεϊκς. Ενίοτε προσθέτω στο μείγμα χοντροκομένα αμύγδαλα ή καρύδια.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αλέκας Κυφιώτη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'