Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σαλάτα ζυμαρικών: η γουρλού

της Γκέλης Βούρβουλη Συνταγέςζυμαρικά, ντοματίνια, φέτα, κρεμμύδια, ελιές

Είναι από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για ομαδικές εκδηλώσεις κι αυτή τη φορά είχε δύο έξτρα συστατικά επιτυχίας: ντοματάκια απο το μποστάνι της ταράτσας και λάδι από τις ελιές που μαζέψαμε με τα χεράκια μας. Την είχα πρωτοφτιάξει στο ματς με την Ρωσία κι εκτός του ότι φαγώθηκε με ταχύτητες Σαλπιγγίδη, μας έφερε και γούρι. Αυτές τις μέρες, που τα ματς δίνουν και παίρνουν, την επαναφέρω και την συνιστώ ανεπιφύλακτα για τις απανταχού εξέδρες.

Photo: livingthedreaminks.wordpress.com
Photo: livingthedreaminks.wordpress.com

Pasta salad με μαύρες ελιές και φέτα
(βασισμένη στη συνταγή απο το «City Cuisine» των Susan Feniger-Mary Sue Milliken, για 4 ως 6 άτομα)

  • μισό κιλό pasta (farfalle, fusilli, κοχύλια...)
  • ¾ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • ¾ φλυτζ. ελιές Καλαμάτας ψιλοκομμένες
  • 1 φλυτζ. θρυμματισμένη φέτα
  • 2 φλυτζ. ντοματάκια κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε κυβάκια
  • κρίταμο και/ή κάππαρη
  • φρέσκο βασιλικό
  • 3 σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

Βράζετε την pasta στο όριο του al dente και την στραγγίζετε καλά πριν την μεταφέρετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και την ανακατέψετε με λίγο λάδι.

Προσθέτε όλα τα άλλα υλικά, ανακατεύετε και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου. Αν έχετε αδυναμία στην φέτα (όπως εμείς), το ένα φλυτζάνι δεν είναι αρκετό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Γκέλης Βούρβουλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'