Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Σπιτικό ψωμί με κουρκουμά, δενδρολίβανο και καρύδια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το βάλσαμο του γριπιασμένου

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςζυμαρικά, γάλα, αυγά, κρυολόγημα

Μπαίνω στην κουζίνα τυλιγμένη σε μια κουβέρτα, σέρνοντας τα πόδια μου σαν μαθουσάλας. Καταφέραμε (!) κι είμαστε όλοι στο σπίτι άρρωστοι απ' την ίωση της εποχής: συνάχι-λαιμός, κεφάλι σαν να' ναι η άμαξα/κολοκύθα της Σταχτοπούτας, πόνοι όλων των ειδών, πυρετός. 

Photo: digestmiami.com
Photo: digestmiami.com

Επιστρατεύω την αυτοπειθαρχία μου και θυμάμαι τις βασικές μας τις αρχές επί του θέματος: είναι μεν άρρωστοι και καταβεβλημένοι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαβιούν ως σε στρατόπεδο. Οι φρέσκες πορτοκαλάδες είναι απολύτως απαραίτητες, τα ζεστά τσαγάκια δέον, όπως ποικίλλουν για να αρωματίζουν κάπως την καθημερινότητα των ασθενών.

Κι επειδή  έχουμε εξαντλήσει όλες τις κοτόσουπες και αποκάμει όχι μόνο από την καταβολή και τον βήχα αλλά και από το πολύ πουλερικό, καρότα και σέλινα και γεώμηλα, ιδού μία συνταγή πλειστάκις δοκιμασμένη που παρηγορεί τη γεύση και ευφραίνει τη διάθεση των γριπιασμένων:

Τα ζυμαρικά των καταπονημένων (από το βιβλίο της Μάσα Μέριλ Joyeuses Pates)

  • 300 γρ. πλατιά ζυμαρικά, π.χ. φετουτσίνι 
  • 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τυρί τριμμένο (κατά βούληση)

Σε μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά ρίχνω το γάλα και το αλατίζω (½ κουταλιά). Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, προσθέτω τα ζυμαρικά και τα αφήνω να ετοιμασθούν, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν.

'Οταν θα είναι έτοιμα (και όχι παραβρασμένα), προσθέτω ανακατεύοντας δύο κρόκους αυγών και σερβίρω αμέσως με την κουτάλα σε βαθιά πιάτα. Πιπέρι μπόλικο και αμέσως στον περιποιημένο δίσκο για το κρεβάτι του γριπιασμένου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'