Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Αλληλέγγυα οικονομία: όλοι στο φεστιβάλ!

του Άντυ Παξινού Wikiφεστιβάλ, οικονομία, οικολογία

«Ενώ γύρω μας γκρεμίζονται τα θεμέλια του παρελθόντος, εμείς ποτίζουμε τα λουλούδια που φυτρώνουν στα συντρίμμια» – αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα και η βασική ιδέα του Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, που για τρίτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνικού με διάρκεια από αύριο, 10 Οκτωβρίου, ως και τις 12 του μήνα. Θέμα του, μεταξύ άλλων, τα κοινά, τα δίκτυα ανταλλαγής, οι εναλλακτικές νομισματικές μονάδες, η διαχείριση των αποβλήτων, η κατανομή των πόρων, η φύση και ο άνθρωπος.

Δίκτυα αλληλεγγύης, συνεργατικές πρωτοβουλίες και συλλογικότητες θα στήσουν επί τρεις ημέρες ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα, που ενδεικτικά περιλαμβάνει: εργαστήριο βοτανολογίας και καλλιέργειας υπερτροφών, διατήρησης παραδοσιακών σπόρων, παρασκευής φυσικού σαπουνιού, πηλοπλαστικής αλλά και εισηγήσεις σχετικά με την ενυδρειοπονία, τον κοινοτισμό και τις οικοκοινότητες. 

Με λίγα λόγια, ένα σημείο συνάντησης για ανταλλαγή γνώσης, που προσφέρει στους επισκέπτες εναλλακτικές προτάσεις για διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση των τελευταίων ετών. Φέτος θα συμμετέχουν και οικοπαραγωγοί. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι παραγωγοί θα ενημερώνουν για τα προϊόντα τους, θα λύνουν απορίες σε σχέση με τη διαδικασία παραγωγής και θα δίνουν συμβουλές σε όσους επιθυμούν να γίνουν βιοκαλλιεργητές.

Δεν θα λείπουν οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως τα θεατρικά παιχνίδια, μουσικοκινητικά δρώμενα για παιδιά, συναυλία στο τέλος της ημέρας, το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η έκθεση φωτογραφίας σχετικά με τον «Αυτοδιαχειριζόμενο Αγρό στο Ελληνικό» και την παρουσίαση των εκεί δραστηριοτήτων.

Στη φετινή διοργάνωση, για πρώτη φορά, θα παρευρεθούν ομάδες πολιτών και πρωτοβουλίες απ' όλη την Ευρώπη με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τη μελέτη καλών πρακτικών και τη δικτύωση των εγχώριων με αντίστοιχα εγχειρήματα του εξωτερικού. Για την κάλυψη των μεταφορικών εξόδων των συμμετεχόντων από το εξωτερικό έχουμε ξεκινήσει καμπάνια crowdfunding, η οποία καλεί ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο να συνεργαστούν και να γίνουν μέρος αυτής της ανοιχτής και συμμετοχικής πρωτοβουλίας χρηματοδότησης (δείτε περισσότερα εδώ).

Το Σάββατο, από τις 15.00 ως τις 16:30, θα εισηγηθώ το πρακτικό εργαστήριο “Τεχνικές καλλιέργειας τροφής στην ταράτσα ή στο μπαλκόνι”. Θα χαρώ πολύ να σας δω, να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε γνώσεις γύρω από την καλλιέργεια μέσα στην πόλη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται εδώ.
Ε-mail επικοινωνίας: festival.economicsolidarity@gmail.com

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Χριστίνα Παπαδοπούλου: 693 237 7700, Φώτης Πετράτος: 698 598 2871
Ιστοσελίδα: festival4sce.org
Twitter: @athensfest4sce

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'