Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γαύρος σε φύλλο κρούστας και σάλτσα βουτύρου με σαφράν

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τα ωραιότερα protagon κουλουράκια

της κυρίας Μαρίας Πετρουλάκη Συνταγές

(Συνταγή που περίπου υπέκλεψε η Α.Λ.)

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 και 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού, περασμένος από λεπτό σουρωτήρι
  • 1 ποτήρι κρασιού περίπου κονιάκ ή τσικουδιά
  • Χυμός δυο λεμονιών, περασμένος από λεπτό σουρωτήρι
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 1 κουταλάκι αμμωνία
  • 2 κιλά αλεύρι μαλακό Νούμερο 2 (Μπορεί το μίγμα να σηκώσει περισσότερο ή λιγότερο αλεύρι, ανάλογα με το μέγεθος της του φλιτζανιού. )Αυτό είναι το δύσκολο σημείο στις συνταγές των σούπερ μαμάδων, γι αυτό βαδίστε με προσοχή.
  • 1/2 φλιτζσουσάμι. Το απόλυτο σημείο προσοχής και υποταγής στις οδηγίες: Το σουσάμι, για να κολλά στη ζύμη, αφού καθαρισθεί και πλυθεί καλά, ρίπτεται σε βραστό νερό και αμέσως ανασύρεται, σουρώνεται και απλώνεται σε πετσέτα, ώστε να μείνει υγρό, όταν πλάθονται τα κουλουράκια.


Τρόπος παρασκευής
1. Στο μίξερ κτυπούμε καλά το λάδι, τη ζάχαρη και τους χυμούς (πορτοκαλιού και λεμονιού)

2. Μεταφέρομε το υλiκό σε μια λεκάνη και ρίχνομε τη σόδα και την αμμωνία διαλυμένες καλά στην τσικουδιά ή στο κονιάκ

3. Αρχίζομε να ρίχνομε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνομε πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη...

4. Πλάθομε τα κουλουράκια, τυλίγοντάς τα στο σουσάμι.

5. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα βάζομε σε προθερμασμένο φούρνο. Θερμοκρασία 180 βαθμούς. Διάρκεια ψησίματος γύρω στα 40 λεπτά.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'