Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μπέτυ, η καστανή: στις εύκολες λέμε ναι

του Δημήτρη Μπούτου Συνταγέςμήλα, ζάχαρη, κανέλα

Δεν πρέπει όλα να είναι δύσκολα και περίτεχνα - έχουν και τα εύκολα τη γοητεία τους και, ιδίως στη μαγειρική, γλύκα πολλαπλή: γρήγορη ετοιμασία, λιγοστά υλικά, μετρημένα σκεύη. Μήλα, ζάχαρη, λίγο αλεύρι και μερικές νιφάδες βρώμης φτάνουν για την καστανή Μπέτυ (γνωστότερη ως Brown Betty), το αμερικανικό επιδόρπιο - παιχνιδάκι. Στις καστανές και εύκολες λέμε, και ξαναλέμε, ναι:

Photo: creativecookinggf.wordpress.com
Photo: creativecookinggf.wordpress.com

Για ένα μεσαίο ταψί

  • 4 μήλα κομμένα σε φέτες
  • μισό φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • μισό φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισό φλιτζ. νιφάδες βρώμης (προαιρετικά)
  • μισό φλιτζ. βούτυρο μαλακό και λίγο παραπάνω
  • λίγη κανέλα και μοσχοκάρυδο

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, διαλέγουμε ένα μεσαίο ταψί, περίπου 20 εκατοστά σε διάμετρο, και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και παράλληλα στρώνουμε τα μήλα σε σειρά, απλωμένα γρήγορα αλλά σε τάξη για να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του ταψιού. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ρηχό μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα πλάθουμε για λίγο, μοιράζουμε το μίγμα από πάνω και φουρνίζουμε.

Photo: creativecookinggf.wordpress.com
Photo: creativecookinggf.wordpress.com

Ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία, μέχρι το πάνω μέρος να ροδίσει και τα μήλα να μαλακώσουν. Μετά το ξεφούρνισμα, μοίρασμα στα πιάτα όσο ακόμα αχνίζει, ασυνόδευτη ή με κάμποσο παγωτό. Λίγο μέλι και μερικά καρύδια χοντροτριμμένα από πάνω, σίγουρα θα ταιριάξουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'