Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Η Τέχνη του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τα υγιεινά: ρεβίθια με αβοκάντο και φέτα

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςρεβίθια, αβοκάντο, φέτα

Τις Παρασκευές τρώμε όσπρια: είναι από τις λιγοστές παραδόσεις που ακολουθώ, όσο κι αν η ανάμνηση του τεράστιου για τα παιδικά μάτια πιάτου, ξέχειλου με σούπα φακή ή φασόλια, είναι συνυφασμένη με μια αποκαρδιωτική, επαναλαμβανόμενη μελαγχολία. Πόσο ωραίο είναι πια που παίζουμε αλλιώς με τα όσπρια πέραν της εκδοχής «τιμωρητική σούπα στο πιάτο». Και ιδού τώρα πώς παίρνω την ρεβάνς για τα ρεβίθια που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των παιδικών μου χρόνων. Έτσι μάλιστα!

  • 2-3 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
  • 2 αβοκάντο ώριμα κομμένα σε κύβους
  • κάμποσα κλαδάκια μαϊντανού (ή κόλιανδρου, αν σας αρέσει)
  • 1-2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/3 φλιτζ. τυρί φέτα σπασμένη με το πιρούνι
  • χυμό από 1 λάιμ
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Απλούστερο δεν γίνεται. Σε μια βαθιά σαλατιέρα ανακατεύω ρεβίθια, αβοκάντο, φρέσκο κρεμμύδι, μαϊντανό/κόλιανδρο, τον χυμό από το λάιμ και τη φέτα. Αλατίζω και τρίβω πιπέρι δοκιμάζοντας και προσθέτω λίγο καλό ελαιόλαδο.

Υ.Γ.: Όπως πάντα, το αβοκάντο το καθαρίζω και κόβω προς το τέλος και το ραντίζω με λεμόνι/λάιμ γιατί είναι ευαίσθητο και μαυρίζει γρήγορα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'